Yıkılmak Istenen Tarihi Açık Hava Sinemasında, Ünlü Sanatçılar Konser Verdi - Son Dakika
Güncel

Yıkılmak Istenen Tarihi Açık Hava Sinemasında, Ünlü Sanatçılar Konser Verdi

Yıkılmak istenen tarihi açık hava sinemasında, ünlü sanatçılar konser verdiEnis Tabak / Prizren, 29 Haziran (DHA) - Kosova'da Lumbardi Vakfı yaza merhaba programı çerçevesinde dünyaca ünlü sanatçı Monika Leskovar ve Petrit Çeku'nun konseriyle açılışını gerçekleştirdi.

29.06.2017 21:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yıkılmak istenen tarihi açık hava sinemasında, ünlü sanatçılar konser verdi

Enis Tabak/ Prizren, 29 Haziran (DHA) - Kosova'da Lumbardi Vakfı yaza merhaba programı çerçevesinde dünyaca ünlü sanatçı Monika Leskovar ve Petrit Çeku'nun konseriyle açılışını gerçekleştirdi.

Lumbardi açık hava sinemasında düzenlenen konserde çelloda Hırvat asıllı Monika Leskovar, gitarda ise Kosova asıllı dünyaca ünlü Petrit Çeku'nun gösterileri büyük ilgi gördü. Yoğun katılımın olduğu gecede sanatçı Leskovar ve Çeku, Arcangelo Corelli, Franz Schubert, Srdan Dedic ve Manuel de Falla'nın bestelerini icra ettiler.

DHA'ya konuşan Lumbardi Vakfı Müdürü Ares Şporta, Lumbardi Vakfı olarak 2 yıldan bu yana Lumbardi Sineması'nın tekrardan işlev hale gelmesi ve çok amaçlı bir kültürel mekana dönüşmesi için çaba sarfettiklerini söyledi. On yıl önce Prizren Belediyesi tarafından yıkılmak istenen tarihi sinema, Lumbardi Vakfı'nın girişimleri sonucu toplanan 8 Bin imzayla yıkımı durdurulmuştu. Tarihi sinema 2014 yılından bu yana kültürel miras olarak kültürel faaliyetlerini sürdürüyor.

(Fotoğraflı)

Yıkılmak Istenen Tarihi Açık Hava Sinemasında, Ünlü Sanatçılar Konser Verdi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yıkılmak Istenen Tarihi Açık Hava Sinemasında, Ünlü Sanatçılar Konser Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement