Yozgat 11. Uluslararası Sürmeli Festivali Başladı - Son Dakika
Güncel

Yozgat 11. Uluslararası Sürmeli Festivali Başladı

Yozgat 11. Uluslararası Sürmeli Festivali Başladı

Yozgat'ta Bu Yıl 11'ncisi Düzenlenen Sürmeli Festivali, Cumhuriyet Alanı'nda Yapılan Açılış Töreniyle Başladı.

08.07.2010 18:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat'ta bu yıl 11'ncisi düzenlenen Sürmeli Festivali, Cumhuriyet Alanı'nda yapılan açılış töreniyle başladı.

Yürüyüş ve festival açılışına Yozgat Valisi Necati Şentürk, İl Jandarma Komutanı Albay Engin Ünalan, Belediye Başkanı Yusuf Başer, AK Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek, MHP Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici, Sivas Valisi Ali Kolat, ilçe ve belde belediye başkanları, vatandaşlar ve gönül köprüsü projesi kapsamında Bolu'dan Yozgat'a gelen öğrenciler katıldı.

Sorgun Belediyesi mehter takımı eşliğinde Yozgat Lise caddesinde yapılan yürüyüşün ardından Cumhuriyet alanında tören düzenlendi. Mehter takımının kısa konseriyle devam eden programda, Belediye Başkanı Yusuf Başer tarafından Atatürk anıtına festival çelengi konuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra konuşma yapan Belediye Başkanı Yusuf Başer, bu yıl 11'ncisi düzenlenen Sürmeli Festivali'nde şehitlere saygı amacıyla müzik ve eğlence bölümlerinin iptal edildiğini söyledi. Başkan Başer, ôDün bu meydandan bir şehidimizi daha uğurladık. Bu nedenle festival kapsamında yapılması planlanan müzik ve eğlence programları iptal edildi" dedi. Başkan Başer, düzenlenen festival ile Yozgat'ın tanıtımına katkı sağlandığını belirterek, "Böylece ilimizi dışarıya tanıtmak, sosyal ve ekonomik olarak gelişimini artırmaktır. Ayrıca il dışında yaşayan tüm Yozgatlıları ilimize gelmesini sağlayarak dayanışma ve kaynaşmayı artırmaktır" dedi.

Daha sonra konuşma yapan Yozgat Valisi Necati Şentürk, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici ve AK Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek de yaptıkları konuşmalarda dün Yozgat'ın sorgun ilçesinde toprağa verilen şehit er Mustafa Tekgül'e rahmet dilerken festival programında yapılan değişikliğin isabetli bir karar olduğunu ifade ettiler.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yozgat 11. Uluslararası Sürmeli Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement