Yozgat Belediyesi, Parktan Adını Kaldırdığı Şehidin Babasını İkna Etti - Son Dakika
Güncel

Yozgat Belediyesi, Parktan Adını Kaldırdığı Şehidin Babasını İkna Etti

Yozgat Belediyesi, Parktan Adını Kaldırdığı Şehidin Babasını İkna Etti

YOZGAT Belediye Başkan Yardımcıları, Sarıhacılı Köyü'nde bulunan parktan ismini kaldırdığı şehidin tepki gösteren babası Fahri Turan ile görüştü.

07.03.2016 18:07

YOZGAT Belediye Başkan Yardımcıları, Sarıhacılı Köyü'nde bulunan parktan ismini kaldırdığı şehidin tepki gösteren babası Fahri Turan ile görüştü. Park içerisine konulacak kitabede şehit Mahmut Turan'ın künyesi, hayatı ve babası Fahri Turan'ın şehit oğluna yazdığı şiir yer alacak. Parkın adı ise 'Şüheda Parkı' oldu.

Küpeli Dağı'nda 1998 yılında terör örgütü mensuplarına yönelik düzenlenen operasyonda şehit olan Komando Er Mahmut Turan için babası Fahri Turan, 2003 yılında Yozgat'ın Sarıhacılı Köyü'nde park yaptırdı. Sarıhacılı Köyü geçtiğimiz yıl mahalle statüsü alınca, belediye de parkta düzenleme yapıp, şehit ismini kaldırdı. Bunun üzerine şehit babası tepkisini dile getirip, şehit oğlunun isminin tekrar park girişine yazılmasını istedi. DHA'nın haberiyle şehit babasının tepkisi kamuoyuna yansıdı. Yaşanan gelişme üzerine Yozgat Belediyesi, görüştüğü şehidin babası Fahri Turan'ı yapılacak proje ve isim konusunda ikna etti. Yozgat Belediye Başkan yardımcıları Talip Karslıoğlu, Ahmet Akgün, Yozgat Şehit Aileleri Derneği Başkanı Nedim Elmalı ile şehit babası Fahri Turan bir araya gelip, ortak basın toplantısı düzenledi.

Ortak basın bildirisini okuyan Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu, son günlerde sosyal medya ve ulusal medyada yer alan Şehit Mahmut Turan'ın isminin kaldırılmasına dair yanlış algı ve bilgi kargaşası oluştuğunu söyledi. Açıklamada, "Kamuoyunda, Sarıhacalı Mahallemizde yapılan park ve çevre düzenlemesinin çarpıtılarak, aziz şehidimizin ruhuna bir saygısızlık yapıldığı gerçeği yansıtmamaktadır. Yapılan çalışmanın tamamlanmamış olması ve sosyal medyada meseleyi anlamadan dinlemeden yorumlayan bir takım çevrenin, gerek şehidimizin aziz hatırasına gerekse de başkanımız Dr Kazım Arslan'ın şahsına yapılanlar bizi derinden üzmüştür" denildi.

ŞEHİT PARKI ŞÜHEDA PARKI OLDU

Ortak basın bildirisini okuyan Karslıoğlu, "Bilgi kargaşasına neden olan park içerisinde düzenleme yapılarak şehidimiz Mahmut Turanın ismi, yeniden inşa edilen çeşmeye ve şehir merkezindeki caddeye de ismi verilmiştir. Bu düzenlemeler yapılırken şehit Mahmut Turan'ın park içerisinde bir kitabe ile künyesi, hayatı ve babası Fahri Turan amcamızın şehit oğluna yazdığı şiir yer alacaktır. Bundan sonra parkımızın adı Şüheda Parkı, o alan da Şüheda Tepesi olarak isimlendirilecektir. Yapılan bu düzenlemeler, şehidimizin babası Fahri Turan ile görüşülmüş, bu şekilde olacak düzenlemeye kendiside razı olduğunu belirtmiştir. Yaptığımız ve yapacağımız hiçbir çalışma aziz şehitlerimizin hakkını ödemekte yeterli olmayacaktır, çünkü onlara bağrını açmış bekleyen bir peygamber varken bütün yapılanlar aciz kalacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, Şehidimizin Babası Fahri Turan ve Yozgat Belediyesi olarak tüm kamuoyuna duyurulur" dedi.

Açıklamanın ardından belediye başkan yardımcıları, Talip Karslıoğlu ile Ahmet Akgün, şehit babası Fahri Turan'ın elini öperek, ortak basın bildirisini imzaladı.

- Yozgat

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yozgat Belediyesi, Parktan Adını Kaldırdığı Şehidin Babasını İkna Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement