Yüksekova Ekg Yüksekova Şehidine Ağladı - Son Dakika
Güncel

Yüksekova Ekg Yüksekova Şehidine Ağladı

Yüksekova Ekg Yüksekova Şehidine Ağladı

Şehit Cenazesi Toprağa Verildi

25.06.2010 19:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ŞEHİT CENAZESİ TOPRAĞA VERİLDİ

PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen 24 yaşındaki jandarma er Süleyman Akan'ın cenazesi, Hakkari'nin Yükseova İlçesi'nin Doğanlı Kampı yakında bulunan Kamışlı Köyü'nde toprağa verildi.

Şehit cenazesi köye gelmeden önce Yüksekova 3'üncü Taktik Tümen Komutanı Tümgeneral Gürbüz Kaya, helikopterle Doğanlı Kampı'na geldi. Tümgeneral Kaya, helikopterden indikten sonra da Kürtçe ağıtlar yakarak gözyaşlarına boğulan şehit jandarma er Süleyman Akan'ın annesi Esmer, eşi Gurbet ve kardeşi Ishak Akar'ın yanına giderek başsağlığı dileğinde bulundu. Bu sırada 2- 3 kişi, "Şehidimizle gurur duyuyoruz" dedikten sonra her gün insanların öldüğünü belirterek, "Bu insanlara yazık değil mi" diye tepki gösterdi. Tümgeneral Kaya, onlara tepki vermezken, köylüler bu kişileri oradan uzaklaştırdı. Şehit ailesinin fertlerinin yanına oturan Tümgeneral Gürbüz Kaya, bir süre onları teselli etti.

ŞEHİT CENAZESİ HELİKOPTERLE GELDİ

Girdiği çatışmada şehit olan jandarma er Süleyman Akan'ın cenazesi helikopterle köye getirildi. Şehidin yakınları köy meydanığna inen helikoptere ağlayarak koşarken, askerler teselli edip geri gönderdi. Şehidin cenazesi helikopterden indirildikten sonra omuzlarda taşınarak törenin yapılacağı Doğanlı İlköğretim Okulu bahçesine getirildi.

Burada düzenlenen törene Hakkari Valisi Muammer Türker, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Nazım Altıntaş, Yüksekova 3'üncü Taktik Tümen Komutanı Tümgeneral Gürbüz Kaya, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Lokman Ekinci, Hakkari İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Sami Balcı, Hakkari Cumhuriyet Savcısı Yener Yavuz, Yüksekova Kaymakamı Çetin Çelik, askeri yetkililer ve bazı kurum müdürleri katıldı.

ŞEHİDİN 2 YAŞINDAKİ KIZI

Şehidin bayrağa sarılı tabutu tören alanına getirilince şehit yakınları tabuta sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Bu sırada şehidin 2 yaşındaki kızı Özge'nin babasının tabutuna elini sürmesi ise yürekleri yaktı. Kılınan cenaze namazının ardından şehit için Hakkari Müftüsü M.Ali Öztürkçü dua okudu. tören boyunca Kürtçe ağıtlar da devam etti.

Hakkari Valisi Muammer Türker ile Korgeneral Nazım Altıntaş, zaman zaman şehidin yakınlarına sarılarak başsağlığı dileyip teselli etmeye çalıştı.

Yapılan törenin ardından şehit cenazesi askeri araca konularak Doğanlı Kampı'na 1 kilometre uzaklıkta bulunan Kamışlı Köyü'ne götürülerek buradaki mezarlıkta toprağa verildi.

Doğanlı Köyü Muhtarı Musa Akan, artık akan kanın durmasını istediklerini belirterek Başbakan, Genelkurmay Başkanı ile CHP ve MHP Genel Başkanlarına seslendi. Muhtar Musa Akan, artık şehit ve PKK'lı cenazesi artık görmek istemediklerini ve 25 yıldır bu acıyı çektiklerini söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yüksekova Ekg Yüksekova Şehidine Ağladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement