Yumurta İçin Yeni Standartlar - Son Dakika
Güncel

Yumurta İçin Yeni Standartlar

Yumurta İçin Yeni Standartlar

İSTBAKO Başkanı Keskin "Yumurta satmak için işletmelerde soğuk hava deposu bulundurma koşulu aranmayacak." dedi.

23.12.2014 15:25  Güncelleme: 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yumurtanın sadece soğuk hava deposu olan yerlerde satılabileceğine ilişkin kararın, yeni "Türk Gıda Kodeksi Yumurta ve Yumurta Ürünleri Tebliği"yle kaldırılmasıyla, bakkal esnafı rahat nefes aldı.

İstanbul Bakkallar Odası Başkanı (İSTBAKO) İsmail Keskin, yaptığı yazılı açıklamada, yumurta satmak için işletmelerde soğuk hava deposu bulundurma koşulu aranmayacağını belirterek, "Yumurta ve Yumurta Ürünleri Tebliği'nin düşüncelerimize, Avrupa normları ve piyasa koşullarına göre hazırlanması biz bakkal esnaflarını rahatlattı" ifadelerini kullandı.

Yumurta satan bakkalların artık uykularında kabuslar yaşamayacaklarını ifade eden Keskin, 2 yıllık mücadele ve çalışmanın ardından yönetmeliğini iptal edildiğini kaydetti.

İsmail Keskin, şunları kaydetti:

"Tebliğin, düşüncelerimize, Avrupa normları ve piyasa koşullarına göre hazırlanması biz bakkal esnafını rahatlattı. Yumurta satmak için işletmelerde soğuk hava deposu bulundurma koşulu aranmayacak. Yumurtanın raf ömrü 28 gün. İlk 18 gün soğutulması zorunlu değildir. Doğrudan güneş ışığında ve büyük sıcaklık dalgalarından korunması yeterli. 18'inci günden itibaren 8 ile 5 santigrat derecede muhafaza edilmelidir. Bu şartlar bizce uygundur. Hiçbir durumda yumurta tezgahta 18 gün kalmaz. Bakkallarımız yumurtayı taze alır, taze satar."

Keskin, tebliğin hazırlanmasında ve çıkarılmasında emeği geçen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına, esnaf odalarına, yumurta ürecileri ve derneklerine teşekkür ettiğini belirtti. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yumurta İçin Yeni Standartlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement