Yunan Doktorlar İçin Türkiye'de Çalışma İmkanı - Son Dakika
Güncel

Yunan Doktorlar İçin Türkiye'de Çalışma İmkanı

Yunan Doktorlar İçin Türkiye\'de Çalışma İmkanı

Türkiye'nin Atina Büyükelçiliği, Türkiye'de çalışmak isteyen Yunan doktorlar için duyuru yaptı.

26.11.2013 14:10  Güncelleme: 14:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun, işsiz uzman Yunan doktorların Türkiye'de istihdam edilebileceğini açıklamasının ardından, Türkiye'nin Atina Büyükelçiliği'nin resmi internet sitesinde konuyla ilgili bir duyuru yayımladı.

Atina Büyükelçiliği internet sitesinde, Türkiye'deki hastanelerde çalışmak isteyen Yunan doktorların başvuru yapması durumunda taleplerin değerlendirileceği duyuruldu. Türkiye'de çalışmak isteyen Yunan doktor sayısının artması üzerine yapılan duyuruda, bu kimselerin özel hastelerde ve tıp merkezlerinde çalışabilecekleri belirtilerek, konuyla ilgilenenlerin tıp mezunu olduklarını ve uzmanlıklarını gösteren bir belgenin yanısıra Tükçe bildiklerine dair bir sertifikayla başvuru yapması gerektiği kaydedildi.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, dün Edirne'nin Keşan ilçesinde, Trakya Üniversitesi Keşan Hakkı Yörük Sağlık Yüksekokulu'nun temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Yunanistan'daki işsiz uzman hekimlerden yaklaşık bininin Türkiye'de çalışabilme umuduyla Türkçe kursuna gittiğini bildirmişti. - Atina

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yunan Doktorlar İçin Türkiye'de Çalışma İmkanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement