Yatağan'da Yunan Dostluk Konseri - Son Dakika
Güncel

Yatağan'da Yunan Dostluk Konseri

Yatağan\'da Yunan Dostluk Konseri

Muğla'nın Yatağan İlçesi'nde bulunan Stratonikeia Antik Kenti'nde, Türk-Yunan şarkıları ortak dostluk konseri düzenlendi.

15.09.2014 12:22  Güncelleme: 16:54

Muğla'nın Yatağan İlçesi'nde bulunan Stratonikeia Antik Kenti'nde, Türk-Yunan şarkıları ortak dostluk konseri düzenlendi. Muğla Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban, yaptığı konuşmada dostluk mesajları vererek, sanatın barışa sağladığı katkıya dikkat çekti.

Dünyanın en büyük mermer kenti olarak kabul edilen 2 bin 500 yıllık Stratonikeia Antik Kenti'nde, Akyarları Güzelleştirme ve Geliştirme Derneği (AK -DER) Türk Müziği Topluluğu ile Yunanistan'ın Kos (İstanköy) Adası'ndan Rembetiko Grubu Türk-Yunan şarkıları ortak dostluk konserinde sahne aldı.

2500 yıllık Stratonikeia Antik Kenti'nin 15 bin kişilik amfi tiyatrosundaki konseri izleyen yaklaşık 5 bin kişi arasında Muğla Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban, CHP'li Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık ve Yunanistan'ın Nisyros Adası Belediye Başkanı Koroneos Kristoforos, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Cumhur Çoban, Stratonikeia Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt ve CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk de yer aldı.

Roma İmparatoru Augustus'un 2 bininci ölüm yıldönümü nedeniyle Yatağan Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen 'Türk - Yunan şarkıları ortak dostluk konseri'nde AK-DER Türk Müziği Topluluğu ile Rembetiko Grubu, Türk ve Yunan bayraklarının altında aynı sahneyi paylaştı.

Konserin açılış konuşmasını yapan Stratonikeia Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt, en mutlu günlerinden birisini yaşadığını ifade etti. Bu tür etkinliklerle Yunanistan ile dostlukların daha da pekişeceğine inandığını kaydeden Söğüt, "İçinde bulunduğumuz antik tiyatro Roma döneminde Roma İmparatoru Augustus zamanında inşa edilmişti. Augustus'un bu yıl 2 bininci ölüm yıldönümü. Bu konser bir noktada Augustus'un ölüm yıldönümüne denk geldi" dedi.

SANATÇILARA ÖVGÜ

Türk - Yunan şarkıları ortak dostluk konserinde konuşan Muğla Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban, "Gördüğünüz gibi siyasetçinin bozduğunu sanatçı ve kültür değerleri onarıyor. Tarihin derinliklerinden gelen bu yapılar, bu günde, gelecekte de yine rüzgara karşı yön değiştirmeyen, dik durabilen, her zaman kutup yıldızı gibi bizlere yol gösteren sanatçılarımız bu dostluğu mutlaka sürdürecek. Bu dileklerle kazı başkanımıza ve belediye başkanımıza teşekkür ediyorum, sanatçılarımızı kutluyorum" diye konuştu.

Yatağan Belediye Başkanı Haşmet Işık, Yatağan'ın tarihinin tanıtımı için bu tür kültürel etkinliklere ağırlık verdiklerini belirterek, iki ülke arasındaki dostluğun pekişmesi ve kültürel anlamda ilişkilerin gelişmesine katkı sağladıklarını kaydetti. Yunanistan ile örf, adet, folklorun bir olduğuna değinen Işık, gelecek yıllarda daha fazla müzik topluluklarının katıldığı etkinlikler düzenleyebileceklerini dile getirdi.

Nisyros Adası Belediye Başkanı Koroneos Kristoforos ise yaptığı konuşmada, Türklerin, kendilerinin hakiki dostu olduğunun altını çizdi. İlk defa Türkiye'ye geldiğini ve bu nedenle çok duygulandığını ifade eden Kristoforos, "Bu mekanlarda buluşmak dostluğu ve kardeşliği simgeler. Bizi ayıran sadece aramızdaki deniz. Burada bulunan herkesi Nisyros Adası'na davet ediyorum" dedi.

Piyano sanatçısı ve eğitmeni şef Mustafa Köker'in yönettiği konserde, 70 kişilik Türk ve 5 kişilik Yunan sanatçı tarafından koro ve solo olarak Türkçe ve Yunanca eserler sahnelendi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yatağan'da Yunan Dostluk Konseri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement