Yunan Turistlere Çiçekli Karşılama - Son Dakika
Güncel

Yunan Turistlere Çiçekli Karşılama

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Yunanlıları taşıyan feribotun limana yanaşması, Seferihisar belediye başkanı ve Başkonsolos tarafından çiçeklerle karşılanması, Bando, halk oyunları gösterisi ve danslara katılan turistler, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Yunanistan'ın İzmir Başkonsolosu Argiro Papoulya ile röp. - Seferihisar-Sisam arasında başlayan feribot seferiyle ilk kez Türkiye'ye gelen Yunan turist kafilesi, çiçeklerle karşılandı Yunanistan'ın Sisam Adası Karlovassi Limanı ile İzmir'in Seferihisar ilçesi arasında düzenlenen feribot seferleriyle ilk kez Türkiye'ye gelen turist kafilesi,Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Yunanistan'ın İzmir Başkonsolosu Argiro Papoulya tarafından çiçekle karşılandı.

13.07.2016 14:12

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Yunanlıları taşıyan feribotun limana yanaşması,

Seferihisar belediye başkanı ve Başkonsolos tarafından çiçeklerle karşılanması,

Bando, halk oyunları gösterisi ve danslara katılan turistler,

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Yunanistan'ın İzmir Başkonsolosu Argiro Papoulya ile röp. - Seferihisar-Sisam arasında başlayan feribot seferiyle ilk kez Türkiye'ye gelen Yunan turist kafilesi, çiçeklerle karşılandı

Yunanistan'ın Sisam Adası Karlovassi Limanı ile İzmir'in Seferihisar ilçesi arasında düzenlenen feribot seferleriyle ilk kez Türkiye'ye gelen turist kafilesi,

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Yunanistan'ın İzmir Başkonsolosu Argiro Papoulya tarafından çiçekle karşılandı.

Tursem Turizm, Teos Marina ve Sisamlı iş adamlarının iş birliğiyle başlatılan seferlerde ay başından bu yana yaklaşık 4 bin kişinin Türkiye'den gittiği feribotlar, ilk kez aksi istikamette Yunan turistleri taşıdı.

Feribotun önünde açtıkları, Türk ve Yunan bayraklarının bulunduğu "Kardeş Karlovassi burada" yazılı pankartla Teos Marina'ya giriş yapan yaklaşık 450 kişi, Belediye Başkanı Soyer ve Başkonsolos Papoulya tarafından çiçekle karşılandı.

Yiyecek ve içecek ikramında da bulunulan turistler, belediye bandosunun çaldığı şarkılara danslarıyla eşlik etti.

Başkonsolos Papoulya, gazetecilere açıklamasında, Sisam halkının Seferihisar'a gelmekten memnuniyet duyduğunu dile getirerek, her iki halkı birleştirme adına önemli gün yaşandığını söyledi.

Tüm kıyı şeridinde aynı yakınlaşmanın olmasını arzuladıklarını belirten Papoulya, "Son yıllarda iki halkın iş birliği çabası ve bunu yüksek sesle dile getirmesinden, turizmin yükselmesinden gayet memnunuz. Sadece turizm değil ticarette de iş birliğinin yükselmesi memnuniyet veriyor. Bu, her iki ülke için güzellikler getirecek." diye konuştu.

Papoulya, iki ülke arasındaki iş birliğinin gelişmesi için konsolosluk çalışanlarının da büyük çaba sarf ettiğine değinerek, geçen ay 7 bin kişiye vize verdiklerini kaydetti.

Türklerin Yunan adalarına ilgisinin her geçen yıl arttığını ifade eden Papoulya, "Bu yıl da inanılmaz sayıda Türk insanı da adaları ziyaret etti. Amacımız, konaklama zamanı uzatmak, ayrıca adalardan gelenlerin de Türkiye'de uzun süreli tatil yapması." dedi.

Belediye Başkanı Tunç Soyer de bugünlere altı yıllık çalışma sonucu ulaşıldığına işaret ederek, şöyle konuştu:

"Seferihisar, Türkiye'nin en hızlı açılan gümrük kapısı oldu. Bugün ilk kez oradan 400'ün üzerinde kişiyi misafir edeceğiz. Turizmdeki temel ilke, önce en yakınındakini misafir edeceksin, en yakınındakini ağırlayıp turizm hizmetini sunamıyorsan daha uzaktakini ağırlaman mümkün değil. Bizim ilk yapmamız gereken buydu, onu yapıyoruz."

Günübirlik gelen Yunan kafile, daha sonra kendileri için bugüne özel açılan Sığacık Kaleiçi pazarını gezmek üzere marinadan ayrıldı.

Yunan Turistlere Çiçekli Karşılama
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yunan Turistlere Çiçekli Karşılama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement