Yürüyen Köşk'te 'Duran Adam'a Destek - Son Dakika
Güncel

Yürüyen Köşk'te 'Duran Adam'a Destek

Yürüyen Köşk\'te \'Duran Adam\'a Destek

CHP Yalova İl Teşkilatı, Taksim Gezi Parkı'nda Dans Sanatçısı Erdem Gündüz'ün elleri cebinde hareketsiz durarak yaptığı 'Duran Adam' eylemine, Atatürk'ün, çınar ağacının dalının kesilmemesi için yürüttüğü 'Yürüyen Köşk'ten destek verdi.

20.06.2013 14:54

Chp Yalova İl Teşkilatı, Taksim Gezi Parkı'nda Dans Sanatçısı Erdem Gündüz'ün elleri cebinde hareketsiz durarak yaptığı 'Duran Adam' eylemine, Atatürk'ün, çınar ağacının dalının kesilmemesi için yürüttüğü 'Yürüyen Köşk'ten destek verdi.

Yalova'da bugün Yürüyen Köşk önüne gelen CHP İl Başkanı Özcan Özel, CHP'li Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ, Merkez İlçe Başkanı Burçin Tangürek ve beraberindeki partililer, 'Duran Adam' eylemine durarak destek verdi. Eylemden önce gazetecilere açıklamalarda bulunan İl Başkanı Özel, şöyle konuştu:

"Yürüyen Köşk, hem ülkemizde hem de bütün dünyada bir çınarın dalının kesilmemesi için kaydırılan ve bu nedenle efsane olan, bütün dünyaya örnek olan bir mekan. Bildiğiniz gibi 20-25 gündür Taksim'de devam eden, 3-5 ağacın kesimiyle başladığı söylenen bir eylem var. Bu eylemde insanlarımız; 'Daha fazla özgürlük, daha fazla demokrasi istiyoruz' diyor. 25 gündür yaşanan olayları hep birlikte görüyoruz. Hükümet, daha fazla özgürlük ve daha fazla demokrasi yerine, insanlarımıza biber gazı, TOMA'larla su sıkarak 'Ne istiyorsunuz? Neyi elde edemediniz? Demokrasiyi biz size vermedik mi? Özgürlükleri biz size vermedik mi?' deyip kulaklarını tıkıyor. Biz de CHP Yalova İl Örgütü olarak bugüne kadar bu eylemlere gönülden destek verdik. Gördük ki bugüne kadar değişen bir şey yok. Bugün şunu yapmak istedik; Atatürk'ün bütün dünyaya örnek olan, çevrecilik konusunda örnek olan Yürüyen Köşk'ünden İstanbul'a doğru, Taksim'e doğru dönerek, Atatürk'ün hem gün batımını hem de dinlendiği noktada yaratmış olduğu cumhuriyetin yükselişini seyretmiş olduğu noktada hep birlikte durma eylemi gerçekleştirerek hükümete bir mesaj vermek istedik. Bütün derdimiz, anlatmak istediğimiz şey bu."

Açıklamadan sonra CHP İl Örgütü'nün pankartını açan partililer, yaklaşık yarım saat Yürüyen Köşk'ün önünde durdu. Eyleme, yaklaşık 30 kişilik partili katıldı. - Yalova

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yürüyen Köşk'te 'Duran Adam'a Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement