Yusuf Ziya Öztabak Seçim Sonuçları - Son Dakika
Güncel

Yusuf Ziya Öztabak Seçim Sonuçları

Yusuf Ziya Öztabak Seçim Sonuçları

31 Mart seçimlerinde AK Parti Yalova belediye başkan adayı Yusuf Ziya Öztabak oldu.

02.04.2019 12:27

31 Mart seçimlerinde AK Parti Yalova belediye başkan adayı Yusuf Ziya Öztabak oldu. AK Parti adayı Yusuf Ziya Öztabak, Yalova belediye başkanlığı yarışında yüzde kaç oy aldı? Yalova belediyesini hangi aday kazandı? 31 Mart yerel seçimlerine büyük bir özveriyle hazırlanan AK Parti Yalova belediye başkan adayı Yusuf Ziya Öztabak ile ilgili seçim sonuçları ve Yalova belediyesi aday yarışı bilgilerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

Türkiye, 31 Mart'ta belediye başkanı, belediye meclis üyesi ve muhtarlarını seçmek için sandığa gitti. Partilerin hummalı çalışmaları sonucu sandıklar açıldı ve yerel seçimde adayların aldığı oy oranları belli oldu. Seçime AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, Vatan Partisi, SP, TKP, BBP, DP, HDP, BTP ve DSP olmak üzere 12 parti katıldı. AK Parti Yalova belediye başkan adayı Yusuf Ziya Öztabak oldu. Seçim sonuçlarının açıklanması ile birlikte Yalova belediyesini kim kazandı? sorusu merak konusu oldu. Yalova aday yarışı ve Yalova seçim sonuçlarını merak ediyorsanız doğru adrestesiniz. İşte detaylar…

Yalova Seçim Bilgileri

  • Yalova belediyesi için toplam sandık sayısının 245 olduğu belirlendi.
  • Yalova belediyesi için açılan sandık sayısının ise 245 olduğu da netleşen bilgiler arasında.
  • Yalova belediyesi için katılım oranının ise % 78,41 ile kayıtlara geçtiği görülüyor
  • Yalova toplam seçmen sayısının ise 82.964 olduğu belirlendi.
  • Yalova belediyesi seçimi için oy kullanan toplam seçmen sayısının ise 65.048 adet olduğu da yine netlik kazanan bilgiler olarak karşımıza çıkıyor.

AK Parti Yalova Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Öztabak Oy Oranları ve Seçim Sonuçları

31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti Yalova belediye başkan adayı olarak gösterilen Yusuf Ziya Öztabak, Yalova yarışında % 44,93 oranında aldığı oy ile 2'nci oldu. Cumhur İttifakı ittifakı adayı Yusuf Ziya Öztabak toplamda 28.183 adet oy sayısına ulaştı.

Yusuf Ziya Öztabak Kimdir?

Yusuf Ziya Öztabak Seçim Sonuçları

Rize'de 1963 yılında doğan Yusuf Ziya Öztabak, Bursa Uludağ Universitesi (UU) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünden mezun oldu. Eğitiminin ardından Yalova'da iş hayatına atılan Öztabak, serbest muhasebeci, mali müşavir ve bağımsız denetçi olarak mesleğini icra etti.
Yalova Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasında denetim, disiplin ve yönetim kurulu üyeliği ile başkan yardımcılığı görevlerinde bulunan Öztabak, UU Yalova Meslek Yüksek Okulunda da misafir öğretim görevlisi olarak meslek dersleri verdi.
Öztabak, Yalova Yardım Derneği Başkanlığı, Yalova Universitesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütüyor.
Siyasi hayatına 2001'de başlayan Öztabak, Yalova'da AK Parti kurucu il yönetim kurulu üyesi olarak görev aldı, mali ve idari işlerden sorumlu il başkan yardımcılığı, teşkilatlardan sorumlu il başkan yardımcılığı ve siyasi, hukuki işlerden sorumlu il başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu ve 2004-2009 döneminde Yalova Belediyesinde meclis üyesi olarak görev yaptı.
AK Parti meclis grup başkanlığı ve belediye başkan vekilliği görevlerinde de bulunan Öztabak, 23. Dönem Genel Seçimlerinde milletvekili aday adayı oldu. 28 Nisan 2014'te il başkanlığı görevine başlayan ve bu görevini halen sürdüren Öztabak, evli ve 3 çocuk babası.

AK Parti Yalova belediyesi için yarışa giren diğer adayların da aldığı oy oranlarını detaylı olarak incelemek istiyorsanız

Son Dakika Güncel Yusuf Ziya Öztabak Seçim Sonuçları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement