Yusufelili'lerden, İlçe Merkezinin Taşınacağı Yerin Değiştirilmesine Tepki - Son Dakika
Güncel

Yusufelili'lerden, İlçe Merkezinin Taşınacağı Yerin Değiştirilmesine Tepki

Yusufelili\'lerden, İlçe Merkezinin Taşınacağı Yerin Değiştirilmesine Tepki

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, baraj suları altında kalacak olan Artvin'in Yusufeli İlçesi'nde incelemelerde bulundu.

15.08.2011 17:00

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, baraj suları altında kalacak olan Artvin'in Yusufeli İlçesi'nde incelemelerde bulundu. Bakan Eroğlu'nun, ilçenin daha önce taşınacağı yer olarak belirlenen Yansıtıcılar mevkiinin uygun olmadığını belirtmesi ve Çevreli Köyü'nün bulunduğu alanı gündeme getirmesi üzerine vatandaşlar tepki gösterdi. Araya giren Bakan Bayraktar, "Seçeceğiniz yerin başımızın üstünde yeri var. 20 gün içinde kararınızı verin" diyerek tartışmayı noktaladı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Artvin Valisi Mustafa Yemlihalıoğlu, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, DSİ ve Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri ile birlikte, yapımı planlanan baraj nedeniyle sular altında kalacak olan Yusufeli İlçesi'ne gitti. Bayraktar ve Eroğlu, önce Bakanlar Kurulu kararı ile Yusufeli ilçe merkezinin taşınmasının planlandığı Yansıtıcılar mevkiinde, sonra da ikinci alternatif yer olan Çevreli Köyü'nde incelemelerde bulundu.

PANKART AÇTILAR, KÖPRÜYÜ KAPTILAR

Bakanlar incelemelerinin ardından Çeltikdüzü Köyü Meşecik Mahallesi'nden geçerken, Karadağ Kömür İşletmeleri'nin işçileri ve mahalle sakinleri ve kömür işletmesinin sahibi, Trabzonlu işadamı Eyüp Kitapçı tarafından, "Şehirlerin mimari, Trabzon'un ağabeyi, hoş geldiniz" pankartı ile karşılandı. Bakan Erdoğan Bayraktar için açılan pankartı gören bakanlar, araçtan inerek vatandaşlar ve işçilerle sohbet etti. Vatandaşlar bu sırada üzerinden araç geçen ve bir çok kazaların yaşandığı asma köprüyü göstererek, yerine beton köprü yapılmasını istedi. Bakan Bayraktar, bunun üzerine yanındakilere talimat vererek köprünün kısa sürede yapılması için çalışma başlatılmasını istedi.

BAYRAKTAR: BAŞBAKAN'IN EKİBİNE GÜVENİN

İki Bakan ardından Yusufelililer ile bir araya gelerek ilçe merkezinin daha önce belirlenen Yansıtıcılar mevkii değil, Çevreli köyü civarına taşınması teklifini görüştü. Burada konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Yusufeli'nin taşınması konusunda kanun çıkarıldığını hatırlatarak " Şimdi elimizde bir tablo var. Şartlanmış değiliz. En doğrusu ne ise görev adamı olarak, siyaseten sorumlu olarak ve Yusufeliler için en uygun ne ise onu yapmak durumundayız. Hiçbir art niyetimiz yok. Bizden daha akıllı ve bilgili olabilirsiniz ama bu konuda siz tarafsınız. Biz ise tarafsızız. Biz hem çevreyi, hem Yusufeli'ni, hem de vatanı ve milleti düşünmek zorundayız. Bunun için Recep Tayip Erdoğan'ın ekibine güvenin" dedi.

EROĞLU: MAKSADIMIZ DÖRT DÖRTLÜK BİR İLÇE YAPMAK

Orman ve Su İşleri Balkanı Veysel Eroğlu da, Yusufeli İlçesi'nin kurulması planlanan yeni yerleşim yerlerinden incelemelerde bulunduklarını belirterek, "Daha önce Yusufeli için Yansıtıcılar mevkiinin uygun olduğu söylendi. Biz de, vatandaşlar bunu istiyor diye bir kanun teklifi vererek ilçenin taşınmasına karar verdik. Hatta oraya yol da yaptık. Ancak arazide yüzde 60-70 meyil var. Heyelan sıkıntısı sorunu ortada. Zemin problemleri, alan darlığı sorunları var. Bu nedenle bir başka alternatif üzerinde de çalışmaya karar verdik. Maksadımız dört dörtlük bir ilçe yapmaktır" diye konuştu.

GERGİN ANLAR YAŞANDI

Daha sonra söz alan vatandaşlar ise ilçe merkezinin daha önce yapılan referandumla Yansıtıcılar mevkiine taşınmasına karar verildiğini hatırlattılar ve ilçenin Çevreli Köyü civarına taşınması görüşüne tepki gösterdiler. Bu sırada bakanların konuşmalarını alkışlarla kesen vatandaşlar, ilçenin Çevreli Köyü'ne taşınmasını istemediklerini söylediler. Bunun üzerine konuşan Bakan Eroğlu, "Seçeceğiniz yerin başımızın üstünde yeri var. 20 gün içerisinde kararınızı verin" diyerek tartışmayı sonlandırdı.

BAKAN KÜRSÜDEYKEN ARKASINDAKİ EKRANDA MSN AÇILDI

Bu arada Bakan Veysel Eroğlu kürsüde soruları cevaplarken, arkasındaki dev ekranda aniden internetten sohbet programı MSN açıldı. Bir kişi ile sohbet ekranı açılan görüntüde, "Bugün aktif kadın oyunu" yazısı yer aldı. 10 saniye kadar ekranda kalan yazı görevlilerin müdahalesi ile kapatıldı.

MK/AD- - Artvin/ Yusufeli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yusufelili'lerden, İlçe Merkezinin Taşınacağı Yerin Değiştirilmesine Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement