Yuvacık Serindere Kanyonu, Doğa Sporları Tutkunlarının Gözdesi Oldu - Son Dakika
Güncel

Yuvacık Serindere Kanyonu, Doğa Sporları Tutkunlarının Gözdesi Oldu

Yuvacık Serindere Kanyonu, Doğa Sporları Tutkunlarının Gözdesi Oldu

'sanayi kenti' olarak anılmasına rağmen turizm ve doğa sporları açısından çok hareketli olan Kocaeli, Yuvacık Serindere Kanyonu ile trakingcilerin gözdesi oldu.

09.09.2014 14:39

'sanayi kenti' olarak anılmasına rağmen turizm ve doğa sporları açısından çok hareketli olan Kocaeli, Yuvacık Serindere Kanyonu ile trakingcilerin gözdesi oldu. Yurdun dört yanından meraklılar bu kanyonu görmeye gelirken, hafta sonları da yerli ve yabancı trakingcilerle doğa sporları tutkunları Serindere'ye akın ediyor.

Kocaeli'deki Kartepe'nin eteklerinde Yuvacık Serindere Bölgesi'nde bulunduğu için bu adla anılan Serindere Kanyonu, özellikle hafta sonlarında yurdun çeşikli bölgelerinden gruplarla gelen traking meraklılarına ev sahipliği yapıyor. Bölgedeki yerel izci grupları da kanyona turlar düzenliyor. Hafta sonu da Kocaeli Kartepe İzcilik Gençlik ve Doğa Sporları Kulübü (Kidosk) üyeleri kanyonda yürüyüş gerçekleştirdi. Türkiye'nin önemli kanyonları arasında yer alan Yuvacık-Serindere Kanyonu'ndaki bu yürüyüşe Kidosk Başkanı Talha Yaşar, Başkan Yardımcısı Ahmet Özyılmaz, eğitimci İzci liderleri Abdullah Bildik, Mert Keskin ile birlikte 35 izci yer aldı.

Yeterli güvenlik önlemlerinin alındığı faaliyette izciler baret ve diğer ekipmanları kullanarak Serindere Köyü'nden başlayan yürüyüşte kanyonun içine doğru 4 kilometre ilerlemeyi başardı. Sarp kayalıklar arasından, şelale ve çağlayanları kanyonun daraldığı suyun derinleştiği bölgeleri ekip dayanışması içerisinde ilerleyen grup kanyonun etkileyici atmosferinden etkilenirken, çeşitli yaş gruplarından izcilere, kanyon ekosisteminde yaşayan kırmızı benekli alabalıklar, su samurları ve diğer canlılar hakkında bilgi verildi.

Kidosk Başkanı Talha Yaşar amaçlarının, dürüst, ahlaklı, kendine güvenen, hedefi ve idealleri olan, doğayı koruyan ve seven, milli ve manevi değerlere bağlı gençler yetiştirmek olduğunu ifade ederek açık hava etkinliklerine ağırlık vereceklerini belirtti. - Kocaeli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yuvacık Serindere Kanyonu, Doğa Sporları Tutkunlarının Gözdesi Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement