Yüzbaşı Çetin'in Şehitlik Beratı Ailesine Verildi - Son Dakika
Güncel

Yüzbaşı Çetin'in Şehitlik Beratı Ailesine Verildi

Yüzbaşı Çetin\'in Şehitlik Beratı Ailesine Verildi
09.01.2013 14:31  Güncelleme: 14:30

Siirt'te şehit olan Yüzbaşı Anıl Barış Çetin'in şehitlik beratı, Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde oturan ailesine verildi.

Siirt'in Pervari İlçesi'nde düşen helikopterde şehit olan 17 askerden, 31 yaşındaki Kara Pilot Yüzbaşı Anıl Barış Çetin'in şehitlik beratı, Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde oturan ailesine verildi.

Pervari İlçesi'nde 10 Kasım 2012 tarihinde, birliğe asker sevkiyatı yaptığı sırada düşen helikopterde bulunan ve şehit olan 17 askerden Kara Pilot Yüzbaşı Anıl Barış'ın şehitlik beratı Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde oturan ailesine teslim edildi. Şehit ailesinin Cumhuriyet Mahallesi Karaca Sokak'taki evini, Manisa Garnizon Komutanı Tuğgeneral Nehir Aydın, eşi Nazan Aydın, Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü, eşi Arzu Günlü, Manisa Garnizon Komutanlığı Şehit İşlem Şube Müdürü Piyade Albay Volkan Akay, Turgutlu Belediye Başkanı AK Parti'li Serhat Orhan ve eşi Türkan Orhan ziyaret etti. Tuğgeneral Aydın, şehidin babası Abdullah Çetin ve annesi Nevin Çetin ile bir süre sohbet etti. Tuğgeneral Aydın, anne Çetin'in elini öpüp baba Çetin'e oğlunun Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın gönderdiği şehitlik beratını verdi. Tuğgeneral Aydın, "Oğlunuzun şehit olması en az sizler kadar bizi de üzdü. Vatanımıza canını vererek hizmet eden oğlunuza Allah'tan rahmet dilerken, sizlere sabır ve uzun ömürler diliyorum. Sizler bizlere şehitlerimiz tarafından bırakılan en kutsal emanetlerden birisiniz. Her zaman yanınızda olacağız" dedi.

Şehidin babası Çetin, "Vatanımızda olmasını istemediğimiz olaylar sonrasında oğlumuzun şehit düşmesi bizleri çok üzdü. Ancak acımızı yaşamaya başladığımız ilk günden itibaren, devletimiz bizlerle acımızı paylaştı. Bizleri hiç yalnız bırakmadı" diye konuştu. - Manisa/ Turgutlu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yüzbaşı Çetin'in Şehitlik Beratı Ailesine Verildi - Son Dakika


Advertisement