Yüzlerce Lisanslı Kayakçı Yetiştiren Tesisler Kışa Hazır - Son Dakika
Güncel

Yüzlerce Lisanslı Kayakçı Yetiştiren Tesisler Kışa Hazır

Bitlis'te, alp ve kuzey disiplini ile snowboard branşlarında yüzlerce lisanslı kayakçı yetiştiren kent merkezindeki iki kayak tesisinde kış hazırlıkları tamamlandı.

29.10.2016 15:10

Bitlis'te, alp ve kuzey disiplini ile snowboard branşlarında yüzlerce lisanslı kayakçı yetiştiren kent merkezindeki iki kayak tesisinde kış hazırlıkları tamamlandı.

Türkiye'nin en fazla kar alan illerinin başında gelen Bitlis, El-Aman ve Erhan Onur Güler kayak tesisleri, bölgede kayak ve kış turizmi açısından önemli potansiyele sahip.

Bitlis Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce her yıl çok sayıda lisanslı sporcunun yetiştirildiği tesisler, kışın sporcu ve kayakseverlerden büyük ilgi görüyor.

"Ülkeye başarılı lisanslı sporcular yetiştiriyoruz"

Bitlis Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Medeni Öztaş, AA muhabirine, 1968 yılında kurulan ve halen aktif olan Erhan Onur Kayak Tesisi'nde ülkeye başarılı lisanslı sporcular yetiştirdiklerini söyledi.

İl genelinde alp ve kuzey disiplini ile snowboard branşlarında yaklaşık bin 500 lisanslı erkek ve 250 kadın sporcu yetiştirdiklerini ifade eden Öztaş, şöyle konuştu:

"Müdürlüğümüze bağlı 2 kayak tesisi mevcut. Rahva mevkisinde 300 metre mesafeli bir pistimiz var. Bu tesisimizde kayaklı koşu için de pistimiz bulunuyor. Erhan Onur Güler Tesisi'nde ise alp ve kuzey disiplini ile snowboard branşlarda sporcu yetiştirmekteyiz. Karın yağmasıyla 2016-2017 kayak sezonunu buradan başlatacağız. Bu yıl karın çok yağmasını bekliyoruz. Kış sporlarının daha iyi geçebilmesi için istediğimiz kar seviyesine ulaşırız. Ülkemize ve ilimize daha iyi lisanslı sporcular yetiştiririz. İlimiz bu konuda çok şanslı. İlimizde sporla ilgilenen bir valimiz var. Bundan dolayı Valimiz Ahmet Çınar'a teşekkür ediyorum."

"12 kayak antrenörümüz var"

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Kayak Kamp Eğitim Merkezi Müdürü Refik Avşar ise tesislerin kışa hazır olduğunu ancak karın istenilen seviyede yağmasının önem taşıdığını ifade etti.

Avşar, "Tesisimizin bütün bakımı yapıldı. Kar ezme aracımız hazır. Çevre illerden gelen vatandaşlarımızı misafir edeceğiz. Kamp Eğitim Merkezinde 70 yataklı otelimiz, kafeterya ve yemekhanemiz mevcut. Talep olduğunda burada misafirlerimizi ağırlayabiliriz. Vatandaşlarımıza kayak eğitimi vermek için merkezde 12 antrenörümüz bulunuyor. Kayak sporcularına malzeme yardımında da bulunabiliriz." diye konuştu.

Yüzlerce Lisanslı Kayakçı Yetiştiren Tesisler Kışa Hazır
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yüzlerce Lisanslı Kayakçı Yetiştiren Tesisler Kışa Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement