Yyü Rektörü Prof. Dr. Battal: Van'ın Geleceğine ve Huzuruna Kastettiler - Son Dakika
Güncel

Yyü Rektörü Prof. Dr. Battal: Van'ın Geleceğine ve Huzuruna Kastettiler

Yyü Rektörü Prof. Dr. Battal: Van\'ın Geleceğine ve Huzuruna Kastettiler

VAN Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr, Peyami Battal, bayramın 1'inci günü yapılan saldırının, Van halkına, ticaretine, kentin geleceğine, mutluluk ve huzuruna yönelik yapıldığını söyledi.

13.09.2016 18:42

VAN Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr, Peyami Battal, bayramın 1'inci günü yapılan saldırının, Van halkına, ticaretine, kentin geleceğine, mutluluk ve huzuruna yönelik yapıldığını söyledi.

Dün sabah 10.50'de kentin en merkezi yerlerinden Beşyol Mevkii'nde bombalı araçla yapılan ve 53 kişinin yaralanmasına neden olan saldırıyı yönelik tepkiler devam ederken, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Battal da bu saldırının kente yönelik ikinci büyük katliam olduğunu belirtti. Bu saldırının terörün çirkin ve katliama ilişkin yüzünü çok net olarak bir kez daha ortaya koyduğunu belirterek şunları söyledi:

"Olay yerinde hep birlikte gördük ki bu Van halkına, Van insanına, Van'ın ticaretine. Van'ın geleceğine, Van'daki mutluluk ve huzuruna yönelik yapılan bir saldırıdır. Ama bu saldırı bir kez daha şunu gösterdi, önceki saldırı ve katliamda da görmüştük. Halk sokaklara döküldü ve terörü lanetledi ve şimdide yine gördük ki dün bayramda bu tür katliam yapabilecek kadar alçakça bir duruş sergileyen, ki zaten terörden ve teröristten başka bir şey de beklenmez. İnsanların bayramlarını zehir etmeye çalıştılar. Ama hamdolsun umdukları noktaya varamadılar, varamayacaklar. ve şunu gördük; bizi mutlu edende şurası dün katliam yaptılar bugün bütün Sivil Toplum Kuruluşlarıyla, bütün kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte meydana geldik ve hep birlikte terörü lanet bildirirsi okuduk. Bu önemliydi, yani artık halk teröre 'Bizden elini çek' diyor, 'Van'dan elini çek' diyor ve bunu demeye devam edeceğiz. ve burada kimsenin pes etmediğini, terör bu tür eylemlerini gerçekleştirmeye devam ettikçe halkın teröre daha çok direndiğini, teröre karşı daha dik ve güçlü durduğunu gösteriyor. Bu da bize geleceğe ilişkin çok ciddi ümitler veriyor."

Halkın terörün yanında yer almadığını da belirten Battal, "Halk teröre 'Bizden, bölgemizden ve kentlerimizden elini çek' diyor" dedi.

- Van

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yyü Rektörü Prof. Dr. Battal: Van'ın Geleceğine ve Huzuruna Kastettiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement