Zabıta'dan Kaymakama Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Zabıta'dan Kaymakama Ziyaret

Zabıta\'dan Kaymakama Ziyaret

Kuruluşunun 186. yılını çeşitli etkinliklerle kutlayan İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Kaymakam Aziz İnci'yi makamında ziyaret etti.

04.09.2012 17:05

Zabıta Müdürü Hüseyin Kurt ve Zabıta Personeli ile gerçekleştirilen ziyarette konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, Zabıtanın İnegöl Belediyesi'nin ve tüm belediyelerin en etkili ve önemli birimlerinden biri olduğunu, belediye ile vatandaşlar arasında köprü vazifesi gördüğünü söyledi.

Bu haftayı hem vatandaşları aydınlatmak, hem de zabıta memurlarına etkinlikler sağlamak adına daha dolu ve yoğun geçirmek istediklerini belirten Yusuf Şen, "Bu yıl ve bundan sonraki yıllarda zabıtanın önemi ve çalışmaları hakkında güzel bir hafta geçirmek istiyoruz." dedi.

Kaymakam Aziz İnci ise, zabıtanın genel bir kavram olarak kullanıldığını belirterek; "Her ne kadar zabıta yetkisini ve gücünü kendisine yetki veren organ ve yasalardan alıyorsa da, zabıtanın aslında o hizmet ettiği beldeden gücünü alması esastır. Bu anlamda zabıta, o bölgede oturan vatandaşlardır. Aykırılığı gören, bir hukuksuzluğu gören vatandaşların kimi zaman belediyeye, kimi zaman da polis ve jandarmaya bildirmesi, buna bu şekilde engel olması mümkündür. Vatandaş ve zabıtanın, güvenlik güçlerinin işbirliğinin ne kadar önemli olduğu da böylece ortaya çıkmaktadır" dedi

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Zabıta'dan Kaymakama Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement