Zabıta Ekiplerinden Fırınlara Denetim - Son Dakika
Güncel

Zabıta Ekiplerinden Fırınlara Denetim

Zabıta Ekiplerinden Fırınlara Denetim

"Amacımız, vatandaşlara sağlıklı ve kurallara uygun olarak üretilmiş ekmeğin ulaştırılmasını sağlamaktır.''

19.10.2012 08:17

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, İnegöl Belediyesi Zabıta ekipleri, ilçede faaliyet gösteren 58 adet fırına yönelik denetim gerçekleştirdi. "Halkımızın sağlığı 1. önceliğimiz" diyen Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, gıda üretimi ve satışı yapan iş yerlerine yönelik denetimlerin sürekli olarak gerçekleştirildiğini belirtti.

İnegöl Belediyesi Veteriner Hekimliği ve İlçe Tarım Müdürlüğünün destekleriyle yapılan denetimlerde; etiket, eksik gramaj, temizlik, hijyen ve çalışma ruhsatları gibi konular kontrol edilirken 58 adet fırından 18'ine idari uyarı yapıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, "Amacımız, vatandaşlara sağlıklı ve kurallara uygun olarak üretilmiş ekmeğin ulaştırılmasını sağlamaktır. Halk sağlığını ilgilendiren konularda kesinlikle taviz vermeyeceğiz" dedi.

Vatandaşın sağlığının önemli olduğuna vurgu yaparak, gıda üretiminde bulunan işletmelerin hijyen koşullarına özen göstermeleri gerektiğini söyleyen Yusuf Şen, "İnegöl Belediyesi olarak denetimlerimizin amacı cezai işlem uygulamak değil, bizim hedefimiz bölgemizdeki gıda üreticilerinin hijyen koşullarına uygun şartlarda halka sağlıklı üretim sunmalarıdır." dedi.

Kontrollerin sık aralıklarla devam ettiğini söyleyen Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, "Bu konuda gıda üretimi yapan işletmelerimize büyük görevler düşmektedir." diyerek İnegöl'deki fırınlarda denetim anlamında büyük bir sorun olmadığını söyledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Zabıta Ekiplerinden Fırınlara Denetim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement