Zeynep'ten Haber Var! - Son Dakika
Güncel

Zeynep'ten Haber Var!

Zeynep\'ten Haber Var!

Mayın Saldırısında Yaralanan Minik Zeynep Yarın Taburcu Edilecek.

15.10.2010 09:18

HAKKARi'nin Geçitli köyü yakınlarında meydana gelen ve 9 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan patlamayla ilgili soruşturma sürerken, 4 yaralıdan biri olan 1 yaşındaki Zeynep Kurt'un ise yarın taburcu edileceği belirtildi. Van'da bulunan baba Hamit Kurt, kızını yarın Hakkari'de karşılayacağını söyledi.

Hakkari'ye 50 kilometre uzaklıktaki Geçitli Köyü yakınlarında 16 Eylül 2010 günü yola döşenin mayının patlatılması sonucu 9 kişi hayatını kaybederken 4 kişi de yaralandı. patlamayla ilgili araştırma sürerken, yaralar da sarılmaya çalışılıyor. Olayın en minik mağduru 1 yaşındaki Zeynep Kurt'un da yarın taburcu edileceği belirtildi. Patlamada eşini kaybeden 2 çocuğu da yaralanan Hamit Kurt, kızının Malatya'daki Turgut Özal Tıp Merkezi'ndeki tedavisinin tamamamlandığını söyledi.

Ambulans helikopterle Malatya'dan Hakkari'ye götürüleceği belirtilen minik Zeynep'in tedavisi evde süreck. 24 gün önce taburcu edilen kızı Sudenaz ile 1 yaşındaki Zeynep'in yaralı olarak kurtulmalarına sevinen, 23 yaşındak eşi Şirin Kurt'u ise kaytmenin acısını yaşayan Hamit Kurt, artık faillerin bulunup, yargılanmasını istiyor.

Kayınvalidesi Behice Erol'u Van Yüzüncü Yıl üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde doktora getiren Hamit Kurt, kayınvalidesinin halen olayın şokunu üzerinden atamadığını ve psikolojik tedavi gördüğünü söyledi. Kurt, "Yaralıların iyleşmesinde teselli buluyoruz. Bu olayı yapanlar kesinlikle insan olamaz. Devletimiz güçlüdür gücünü göstersin ve bu olayı yapanları bulsun"dedi.

Murat ÇAĞLAR/ VAN-DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zeynep'ten Haber Var! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement