Ziraat Bankası Engellilere Geri Ödeme Yapacak - Son Dakika
Güncel

Ziraat Bankası Engellilere Geri Ödeme Yapacak

Ziraat Bankası Engellilere Geri Ödeme Yapacak

Ziraat bankası engellilerden kestiği paraları iade ediyor.

10.12.2012 12:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ziraat Bankası, Best FM'in yayını sonrası tüm Türkiye'nin tepkisini çeken konu hakkında adım attı… İşte kararın ayrıntıları!

Best FM'de Haber Müdürü Tufan Yakar ve sevilen radyocu Cem Arslan'ın sunduğu, gazeteci Metehan Demir'in yorumlarıyla katıldığı Konuşan Türkiye programı, engelli vatandaşlarımızdan kesilen "hesap işletim ücretini" gündeme getirdi. Programda, devletin ağır engelli vatandaşlar için ödediği "Evde Engelli Bakım Ücreti"nden Ziraat Bankası'nın 3 ayda bir 15 TL kestiği dile getirildi ve devletin bir bankasının, devlet tarafından vatandaşa verilen bir paradan bu ücretin nasıl kesilebildiği soruldu. "Engelli vatandaşa devlet bankasının yeni engeller çıkarttığı" vurgulanan yayın sonrası Ziraat Bankası, Evde Engelli Bakım Ücreti alan vatandaşlarımız için harekete geçti.

KESİLEN ÜCRETLER İADE EDİLECEK

7 Aralık Cuma günü Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü devreye girdi ve kesilen ücretler için özel ekip kuruldu. Bugüne kadar engelli vatandaşlar için devlet tarafından ödenen paralardan kesilen ücretleri incelemeye alan ekip, konuyla ilgili rapor hazırlayacak. Rapor sonucunda Evde Engelli Bakım Ücreti'nden bugüne kadar kesilen tüm ücretler iade edilecek.

376 BİN 553 KİŞİ YARARLANIYOR

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı engelli kişilerin yaşamlarını öncelikle bulundukları ortamda sağlık, huzur ve güven içinde sürdürmesi, ihtiyacı olanların geçici veya sürekli bakım altına alınması için evde bakım hizmeti projesini başlattı. Evde bakım hizmeti kapsamında 376 bin 553 engelliye ödeme yapıldı. Bu veriler dikkate alındığında Ziraat Bankası'nın sadece bir yıllık kesintiler için yaklaşık 23 milyon TL'lik bir ödeme yapması gerekiyor.

Konunun bakanlık ile protokol yapılmamasından kaynaklandığı öğrenilirken, tekrar böyle bir sıkıntı yaşanmaması için en kısa sürede protokol imzalanacak ve engelli vatandaşlarımızdan bu ücretler bir daha kesilmeyecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ziraat Bankası Engellilere Geri Ödeme Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement