Zirve Yayınevi Davası - Son Dakika
Güncel

Zirve Yayınevi Davası

Zirve Yayınevi Davası

Malatya Zirve Yayınevi'nde işlenen cinayetlere ilişkin davanın 50.duruşması sona erdi.

15.11.2012 18:54

Malatya Zirve Yayınevi'nde işlenen cinayetlere ilişkin davanın 50. duruşması sona erdi.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuklu sanık eski Malatya İl Jandarma Komutanı emekli albay Mehmet Ülger savunmasına devam etti. Dönemin Malatya İl Jandarma Alay Komutanı olan Ülger, hakkında iddia edilen suçları kabul etmedi. Misyonerlikle ilgili bir çalıştay yapılmadığını savunan Ülger, çalıştay yapıldığı yönündeki itirafları reddettiğini söyledi. Gizli tanık ve sanık İlker Çınar'ın ifadelerinin çeliştiğini ve doğruyu yansıtmadığını öne süren Ülger, "Tolon senaryosu ile bir yere varamayacaklarını düşünenler, Hasan Iğsız ile komplo teorilerine farklı bir boyut kazandırmak istemişlerdir" iddiasında bulundu.

İftiralarla cinayetin bahse konu kişilerin üzerine yıkılmaya çalışıldığını ileri süren Ülger, İlker Çınar'ın haber elemanı olarak verdiği bilgileri, daha sonradan verdiği ifadelerle çarpıttığını savundu. Yaşam-1 adlı dosyanın adını bile bilmediğini iddia eden Ülger, yayınevi çalışanlarının faaliyetlerini araştıran bir dosya olmadığını öne sürdü.

Ülger, gizli tanık ve sanık İlker Çınar'ın yönlendirilerek, dezenformasyon çalışması yapıldığı görüşünü ileri sürerek, "Güç odakları utanmasalar, Turgut Özal ve Eşref Bitlis'in ölümüyle ilgili bizi ilişkilendirecek kadar gözleri dönmüş" dedi. İlker Çınar'ın ifadeleriyle hedef durumuna getirildiklerini öne süren Ülger, Çınar'ın her defasında farklı ifadeler verdiğini ve birbiriyle çelişen ifadelerde bulunduğunu ileri sürdü.

Davanın tutuklu sanığı Emre Günaydın'ı hastanede ziyarete gitmediğini iddia eden Ülger, "Malatya İl Jandarma Komutanı olarak alınan tedbirleri yerinde görmek amacıyla hastaneye gittiğim olmuştur. Ama Emre Günaydın'ı ziyaret etmedim. Kamera kayıtlarının silinmesi iddiasının jandarmayla ilgisi yoktur. Vicdani sorumluluk duyarak gittim ama en büyük zan altında ben kaldım" diye konuştu.

Ülger, misyonerlerin inanç özgürlüklerine yönelik bir faaliyette bulunmadıklarını da öne sürerek, cinayetin asli failleriyle doğrudan ya da dolaylı olarak irtibatının bulunmadığını savundu. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Zirve Yayınevi Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement