Zirve Yayınevi Davasında 93.duruşma Başladı - Son Dakika
Güncel

Zirve Yayınevi Davasında 93.duruşma Başladı

Zirve Yayınevi Davasında 93.duruşma Başladı

Hurşit TOLON'DA MAHKEMEDE Malatya'da 3 misyonerin öldürülmesi olayı ile ilgili görülen Zirve Yayınevinde 93.duruşma başladı.

23.06.2014 11:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hurşit TOLON'DA MAHKEMEDE

Malatya'da 3 misyonerin öldürülmesi olayı ile ilgili görülen Zirve Yayınevinde 93.duruşma başladı. Özel Yetkili Mahkemelerin kaldırılması sonrası ilk kez 1.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada davanın bir numaralı sanığı olarak gösterilen ve geçtiğimiz hafta tahliye edilen emekli orgeneral Hurşit Tolon'da katıldı.

18 Nisan 2007 tarihinde Malatya'da Zirve Yayınevinde Tilman Geske, Uğur Yüksel ve Necati Aydın'ın boğazlarının kesilerek öldürülmesi olayı sonrası devam eden duruşmada bugün sanıklar 93. Kez hakim karşısında çıkıyor. 1.Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, davanın bir numaralı sanığı olarak gösterilen tutuksuz sanık Emekli Orgeneral Hurşit Tolon, dün gece Malatya'ya gelerek geceyi ordu evinde geçirdi. Tolon sabah saatlerinde adliye binasına tutukluların girdiği kapıdan içeri girdi. cinayetin sanıklarından olan ve 5 yıl tutukluluk süreleri dolduğu için evlerinde elektronik kepçe ile gözetim altında tutulan Emre Günaydın, Abuzer Yıldırım, Cuma Özdemir, Hamit Çeker ve Salih Gürler ise polis nezaretinde adliye binasında getirildi. Diğer tutuklu sanıklar emekli Albay Mehmet Ülger, Binbaşı Haydar Yeşil, Astsubaylar Abdullah Atılgan, Murat Göktürk, Uzman Çavuş Mehmet Çolak ve Öğretim Görevlisi Ruhi Abat ile tutuksuz sanıklar, Levent Ercan Gelegen, Hüseyin Yelki'nin de yerini alması ile 93. duruşma az önce başladı. Duruşmaya Balyoz Davası'nda geçtiğimi gün tahliye edilen Kurmay Albay Ahmet Küçükşahin'de katıldı.

Bu arada bir grup İşçi Partili ise duruşma öncesi Adliye binası önünde eylem yaptılar. Ellerinde Türk Bayrakları ile adliye kapısında basın açıklaması yapan işçi partililer tutuklu askerlerin serbest bırakılmalarını istediler. İşçi Partisi İl Başkanı Arif Doğan, adi bir cinayete askerlerinde bulaştırılmak istendiğini ileri sürerek bu kumpasın bozulması için adalete güvendiklerini söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zirve Yayınevi Davasında 93.duruşma Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement