Zirve Yayınevi Davasının 41'inci Duruşması Başladı - Son Dakika
Güncel

Zirve Yayınevi Davasının 41'inci Duruşması Başladı

Zirve Yayınevi Davasının 41\'inci Duruşması Başladı

Malatya'daki Zirve Yayınevi'nde biri Alman uyruklu 3 kişinin öldürülmesiyle ilgili davanın 41'inci duruşması başladı.

04.09.2012 12:20

Malatya'daki Zirve Yayınevi'nde biri Alman uyruklu 3 kişinin öldürülmesiyle ilgili davanın 41'inci duruşması başladı. Duruşmada davanın ek iddianamesinin okunmasına devam edilirken, sanıklar emekli Orgeneral Hurşit Tolon ile iddianamede itiraflarda bulunan sanık İlker Çınar duruşmaya katılmıyor.

Malatya'da 18 Nisan 2007 tarihinde Alman Tilman Geske, Necati Aydın ve Uğur Yüksel'in öldürülmesiyle ilgili davanın 41'inci duruşması Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı. Davanın duruşmasına sanıklar Emre Günaydın, Abuzer Yıldırım, Cuma Özdemir, Hamit Çeker, Salih Gürler, Varol Bülent Aral, tutuksuz sanık Hüseyin Yelki, cinayetler döneminde Malatya'da Jandarma Alay Komutanı olarak görev yapan emekli Kurmay Albay Mehmet Ülger, Binbaşı Haydar Yeşil, Ruhi Abat, Murat Göktürk, Abdullah Atılgan ile Adil Akçay, Adem Gedik, Levent Ercan Gelegen, Aykut Saka katılırken, emekli Orgeneral Hurşit Tolon ve İlker Çınar katılmadı. Tutuksuz sanıklar Kürşat Kocadağ ve Mehmet Gökçe de duruşmalara mahkeme kararı gereğince gelmedi. Duruşmaya taraf avukatları, Alman Tilman Geske'nin Malatya'da yaşayan eşi Suzanna Geske ile bazı sanık yakınları katıldı. Cezaevinden getirilen sanıkların araçtan indirilişi esnasında davanın sanıklarından Emre Günaydın yaklaşık 6 yıl sonra ilk kez görüntülendi.

Duruşmada 762 sayfalık ek iddianamenin kalan yaklaşık 460 sayfalık bölümünün bitirilmesi bekleniyor. Ek iddianamenin okunmasının ardından sanıkların savunmalarının alınması ve sorgulamalarının yapılması aşamasına geçilmesi bekleniyor. Bazı sanık avukatlarının iddianamede itirafları bulunan sanık İlker Çınar'ın duruşmaya katılmadan ifade alınmasına ise karşı çıkacakları öğrenildi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Zirve Yayınevi Davasının 41'inci Duruşması Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement