Zirve Yayınevi'ndeki Cinayetlerle İlgili Dava - Son Dakika
Güncel

Zirve Yayınevi'ndeki Cinayetlerle İlgili Dava

Zirve Yayınevi\'ndeki Cinayetlerle İlgili Dava

Zirve Yayınevi cinayetleri davası 40.duruşmasında, mahkemece kabul edilen 762 sayfalık ikinci iddianamenin 300 sayfalık özetinin okunmasına başlandı.

03.09.2012 13:25

Zirve Yayınevi cinayetleri davası 40. duruşmasında, mahkemece kabul edilen 762 sayfalık ikinci iddianamenin 300 sayfalık özetinin okunmasına başlandı.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, emekli orgeneral Hurşit Tolon dışındaki sanıklar avukatlarıyla birlikte hazır bulundu. Sanıklardan eski Malatya Jandarma Alay Komutanı Mehmet Ülger, binbaşı Haydar Yeşil, İnönü Üniversitesi öğretim görevlisi Ruhi Abat, muvazzaf askerler Murat Göktürk, Mehmet Çolak, Abdullah Atılgan, Adil Akçay, Adem Gedik ile Levent Ercan Gelegen ve Aykut Saka'nın kimlik tespitlerinin ardından Mahkeme Başkanı Hayrettin Kısa, 762 sayfalık iddianamenin 300 sayfalık özetinin okunacağını belirtti.

Mahkeme Başkanı Kısa'dan söz alan tutuklu sanık Varol Bülent Aral, iddianamede yer alan suçlamaları kabul etmediğini, Yargıtay içtihatlarında

"hükümeti devirmeye teşebbüs"ün suç olmadığını, bu nedenle var olmayan bir suçtan ötürü savunma yapmanın da doğru olmayacağını ileri sürdü. Aral, "Benzer iddialarla bir sürü general, subay, türlü iftiralara maruz kalmış, burada da subaylar kamu oyuna rezil edilmek istenmektedir. Bir general 40 yılda yetişiyor. 40 yıl önce İzmir'de vaaz veren bir imamın müritleri, 40 yıl sonra general olamayacaklarını anlayınca bu tür iftiralarda bulunuyorlar" diye konuştu.

Mahkeme Başkanı Kısa, savunmaların daha sonra alınacağını belirterek, Aral'ı uyardı.

İddianamede "terör örgütü yöneticisi" olmakla suçlanan Tolon'un sağlık sorunları nedeniyle 10 gün rapor aldığı ve bu nedenle tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nden getirilmediği belirtildi.

Soruşturmada hem sanık hem de gizli tanık olarak yer alan İlker Çınar'ın da dilekçe göndererek, "can güvenliği endişesiyle" duruşmaya gelmediğini bildirdiği kaydedildi.

İddianamenin 300 sayfalık özetinin okunmasına başlandı.

Muhabir: Ensar Özdemir/ Tuba Karahan

Yayıncı: Cemal Coşkun - MALATYA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Zirve Yayınevi'ndeki Cinayetlerle İlgili Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement