Zirve Yayınevi'ndeki Duruşmaları Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Zirve Yayınevi'ndeki Duruşmaları Sürüyor

Zirve Yayınevi\'ndeki Duruşmaları Sürüyor

Malatya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Zirve Yayınevi'nin bugünkü 55'inci duruşmada tutuklu sanıklardan öğretim görevlisi Ruhi Abat, savunma yaptı.

17.01.2013 14:45

Malatya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Zirve Yayınevi'nin bugünkü 55'inci duruşmada tutuklu sanıklardan öğretim görevlisi Ruhi Abat, savunma yaptı.

Sabah saatlerinde geniş güvenlik önlemleri altında sanıkların adliyeye getirilmesi ile başlayan duruşmada Abat'ın savunmasına geçmeden önce söz isteyen Varol Bülent Aral, 'Gizli tanık' olarak ifadesi alınan 'Adıyaman' kodlu kişinin ifadelerinin tamamının gerçek dışı olduğunu öne sürdü.

Tutuklu sanık Aral ayrıca, Mahkeme Başkanı Hayrettin Kısa'nın yönetimini adil bulmadığını belirterek yargılamadan çekilmesini istedi. Gerekçe olarak Kısa'nın 5 yıldan bu yana mahkemeyi yönettiğini ifade eden Aral, "Aramızda artık bir sevgi ve saygı ilişkisinin kalmadığını düşünüyorum. Bu nedenle yargılanmadan çekilmenizi talep ediyorum. Daha önce reddi hakim yönünde bir talebimiz olmuştu ama bu sefer daha önce söylediklerinize binaen, yıprandığınız düşüncesiyle çekilmenizi talep ediyorum" dedi.

Bunun üzerine konuşan Mahkeme Başkanı Kısa ise, tanık ve sanıkların ifadelerinin kayıt altına alındığını, kayıtların daha sonra incelediklerini ve yargılama sonunda karar verdiklerini söyledi. Yargılamayı hiç kimsenin aklında şüphe oluşturmayacak biçimde sürdürdüklerini belirten Kısa, tutukluluk sürelerinin uzamaması için çaba gösterdiklerini belirtti.

Mahkeme heyeti daha sonra Varol Bülent Aral'ın talebinin duruşmayı uzatmak amacıyla yapıldığı düşüncesiyle reddine karar verdi. Duruşma daha sonra tutuklu sanıklardan İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim görevlisi Ruhi Abat'ın savunmasıyla devam etti. Hazırlanan ikinci iddianamenin tanık İlker Çınar'ın beyanlarına göre hazırlandığını öne süren Abat, kendisi hakkında iddiaların tamamen yalan olduğunu ve asıl yargılanması gereken kişinin İlker Çınar olması gerektiğini savundu.

Kendisi hakkında iddialar nedeniyle ailesi ve yakınlarının yüzlerine bakamaz hale geldiğini belirten Kubat, "Bundan sonra çıkıp da öğrencilerimin yüzüne nasıl bakarım. Onlara adam öldürmenin haram olduğunu ve bir insanı öldürmenin bütün insanlığı öldürmek olduğunu nasıl anlatarım" dedi.

Kendisinin namaz kılmak için camiye gittiğinde cami imamının cübbeyi kendisine vererek "Hocam buyurun siz kıldırın" dediğini belirten Abat, hakkındaki iftiralar nedeniyle herkesin kendisine yüz çevirdiğini, dayanacak gücünün kalmadığını söyledi. Abat'ın bu sözler karşısında duruşmada bulunan eşi gözyaşlarına hakim olamadı. - Malatya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zirve Yayınevi'ndeki Duruşmaları Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement