Zonguldak Göçükte Mahsur Kalan Işçinin Cesedine 31 Saat Sonra Ulaşıldı - Son Dakika
Güncel

Zonguldak Göçükte Mahsur Kalan Işçinin Cesedine 31 Saat Sonra Ulaşıldı

Göçükte mahsur kalan işçinin cesedine 31 saat sonra ulaşıldı (3)DAYISI İLE AYNI KADERİ PAYLAŞTIKömür ocağındaki göçükte ölen 2 maden işçisinden Volkan Köroğlu'nun, 25 Kasım 2015 tarihinde Kilimli İlçesi Gelik Beldesi'nde başka bir maden ocağında çalışırken meydana gelen göçükte dayısı 41...

01.06.2017 14:48

Göçükte mahsur kalan işçinin cesedine 31 saat sonra ulaşıldı (3)

DAYISI İLE AYNI KADERİ PAYLAŞTI

Kömür ocağındaki göçükte ölen 2 maden işçisinden Volkan Köroğlu'nun, 25 Kasım 2015 tarihinde Kilimli İlçesi Gelik Beldesi'nde başka bir maden ocağında çalışırken meydana gelen göçükte dayısı 41 yaşındaki Yusuf Köroğlu'nu kaybettiği, kendisinin ise son anda kaçarak kurtulduğu ortaya çıktı. Volkan Köroğlu, o zaman dayısı Yusuf Köroğlu'nun cenaze namazında ön sırada saf tutmuş ve büyük üzüntü yaşamıştı.

Ağabey Çınar Köroğlu, kardeşinin 4 yıl Bursa'da çalıştığını, 2010'da 1.5 yaşındaki oğlunu kalp yetmezliğinden kaybedince Zonguldak'a dönerek madenciliğe başladığını söyledi. Dayısının ardından kardeşinin de aynı kaderi yaşadığını belirten Çınar Köroğlu, şöyle konuştu:

"Erken emekli olabilmek için madene girdi. Geçen yıl dayısı göçükte kalmıştı. Kendisi son anda kaçmış, yara almadan kurtuldu. O kaçtı, dayısı kaçamadı. O zaman da ocak önünde beklemiştik. Bizim kaderimiz zaten beklemek. Volkan'ın çok seveni vardı. İyi insandı. Emeklilik peşindeydi ama nasip olmadı. 9 yılı vardı. Dayısı göçükte kaldığında annemle ikimiz 'Gel sana başka bir iş yapalım. Bırak madenciliği' dedik. O da, 'Erken emekliliği var. 65 yaş beklenmez. 20 yılda işi bitiririm' dedi, madene girdi. Ama olmadı."

Volkan Köroğlu'un cenaze namazı, dayısı Yusuf Köroğlu'nun cenazesinde saf tuttuğu köy ilkokulunun bahçesinde kılındı. İl Müftüsü Rüstem Can'ın kıldırdığı cenaze namazına Ak Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu, Genel Maden İşçileri Sendikası Başkanı Ahmet Demirci, yakınları ve maden işçileri katıldı. Köroğlu'nun cenazesi, öğlen kılınan cenaze namazı ardından köy mezarlığında dayısının mezarının yanında toprağa verildi.

Zonguldak Göçükte Mahsur Kalan Işçinin Cesedine 31 Saat Sonra Ulaşıldı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zonguldak Göçükte Mahsur Kalan Işçinin Cesedine 31 Saat Sonra Ulaşıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement