Zonguldak'ta Afad Köpekleri Her An Göreve Hazır - Son Dakika
Güncel

Zonguldak'ta Afad Köpekleri Her An Göreve Hazır

Zonguldak\'ta Afad Köpekleri Her An Göreve Hazır

Zonguldak'ta AFAD köpekleri her an göreve hazırDurmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, (DHA) - ZONGULDAK İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü bünyesindeki arama kurtarma köpekleri 'Afet' ve 'Ayaz', her gün zorlu eğitimlere tabi tutularak göreve hazır bekletiliyor.

04.08.2016 14:54

Zonguldak'ta AFAD köpekleri her an göreve hazır

Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, (DHA) - ZONGULDAK İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü bünyesindeki arama kurtarma köpekleri 'Afet' ve 'Ayaz', her gün zorlu eğitimlere tabi tutularak göreve hazır bekletiliyor.

İkiside 'Malinois' cinsi olan 5.5 yaşındaki 'Afet' ve 3 yaşındaki 'Ayaz', performanslarını korumak için her gün 1.5 saat eğitimden geçiyor. Arama kurtarma teknisyenleri İbrahim Çelik ve Onur Dikmen, Zonguldak bölgesinde arama kurtarma olaylarında görev alan köpeklere, temel itaat, top arama, havlu atma ve çeviklik olmak üzere 4 aşamalı eğitim veriyor. Teknisyen İbrahim Çelik, köpeklere performanslarını korumaları, arama kurtarma ve iz takibinde daha da uzmanlaşmaları için her gün eğitim verdiklerini söyledi. Çelik şöyle konuştu:

"Günlük 4 aşamalı eğitimimiz oluyor. Haftada 2 gün ormanda tatbikat yapıyoruz. Böylelikle köpeklerimizi her an göreve hazır tutuyoruz. Bu tür eğitimlerimizi tekrarlamazsak köpeklerin performansları düşebilir. Çeviklik eğitimlerimizle köpekleri kondüsyon olarak da göreve hazırlamış oluyoruz."

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zonguldak'ta Afad Köpekleri Her An Göreve Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement