1 Ayda Kaçak Avlanan 120 Ton Balık Ele Geçirildi - Son Dakika
Güncel

1 Ayda Kaçak Avlanan 120 Ton Balık Ele Geçirildi

1 Ayda Kaçak Avlanan 120 Ton Balık Ele Geçirildi

Van'ın Muradiye İlçesi'nde güvenlik güçlerinin 1 ay içerisinde araçlarda yaptığı arama ve operasyonlarda, kaçak yollarla avlandığı belirlenen 120 ton inci kelafali balığı ele geçirildi.

05.06.2013 14:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın Muradiye İlçesi'nde güvenlik güçlerinin 1 ay içerisinde araçlarda yaptığı arama ve operasyonlarda, kaçak yollarla avlandığı belirlenen 120 ton inci kelafali balığı ele geçirildi. Yetkililer, balıkların taşınmasında kullanılan 30 araca da el konulduğunu bildirdi.

Kentin önemli değerlerinden olan ve dünyada sadece Alaska'daki somon balıkları gibi akıntının tersine engelleri aşark adeta uçarcasına derelere akın eden İnci Kefali balığını tüm dünyaya tanıtmak için Van Valiliği, Erciş Kaymakamlığı, Erciş Belediye Başkanlığı ve Doğa Gözcüleri Derneği, üreme göçünde olan inci kefali için kültür ve sanat festivali düzenlerken, kaçak acılar da zarar vermeye devam ediyor. Dünyada sadece Van Gölü'nde yaşayan ve nesli koruma altında olan inci kefalı balığının üremek için Van Gölü'ne dökülen 12 akarsuya akın etmeye başlaması üzerine 15 Nisan'da başlayan ve 30 Haziran'da sona eren av yasağı başlatıldı. Av yasağının başlaması üzerine gerekli güvenlik önlemleri alınırken, bir taraftan da kaçak avcılara karşı mücadele veriliyor.

Van'ın Muradiye İlçesi'nde 1 ay içerisinde jandarmanın araçlarda yaptığı arama ve operasyonlarda 120 ton kaçak avlanan inci kefali balığı ele geçirildi. Balıkların taşınmasında kullanılan 30 araca da el konuldu. Yakalanan balıklar jandarma gözetiminde İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerince kazılan çukurlara doldurularak iş makinları ile üzerleri toprakla kapatılıdı. - Van/ Muradiye

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 1 Ayda Kaçak Avlanan 120 Ton Balık Ele Geçirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement