1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı - Son Dakika
Güncel

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, çeşitli etkinliklerle kutlandı.

01.07.2016 13:04

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, çeşitli etkinliklerle kutlandı.

İstanbul Valiliği tarafından Beşiktaş Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte, İstanbul Vali Yardımcısı Niyazi Can ve beraberindekiler, meydandaki Barbaros Hayrettin Paşa Türbesi'ni ziyaret etti.

Şeref defterini imzalayan Vali Yardımcısı Can, burada yaptığı konuşmada, "Kalbi ve akli aydınlığı olan Türk denizcisinin, her geçen gün daha da güçlenerek Türk bayrağını dünya denizlerinde şerefle dalgalandırmaya devam etmektedir." dedi.

İstanbul Vali Yardımcısı Can, şunları kaydetti:

"Feragat ve fedakarlığın en büyük unvanı ve rütbelerin en yücesi olan şehadet mertebesine ulaşan ve denizlerin engin maviliklerini kendilerine mezar edinen kahraman deniz şehitlerimiz, bizlere her koşulda azim ve irade ile mücadeleyi gerektiğinde bu uğurda ölümü bile göze alma ruhunu, heyecanını ve azmini miras bırakmıştır. Aziz şehitlerimizin ruhları fırtınalarda, coşkun denizlerde, gecenin karanlığında ve denizlerin derinliklerinde Türk denizciliğine rehber olmaya devam etmektedir. Denizlere hakim olan, cihana hakim olur sözüyle denizciliğin dünya çapındaki önemini yüzyıllar önce ortaya koyan Barbaros Hayrettin Paşa ve tüm denizcilerimizi minnet ve saygıyla anıyoruz."

İTÜ Denizcilik Fakültesi Trampet Takımı'nın konser verdiği törene katılanlar daha sonra Beşiktaş İskelesi'nden denize çiçek attı.

Törene Beşiktaş Kaymakamı Abdullah Kalkan, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, Türkiye Denizcilik Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Ekan Dereceli, Deniz Temiz Derneği (TURMEPA) Başkanı Şaban Kaptanoğlu ve davetliler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement