1. Ulusal Fotoğraf Yarışması" Sonuçlandı - Son Dakika
Yerel

1. Ulusal Fotoğraf Yarışması" Sonuçlandı

Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından fotoğrafla ilgilenen amatör ve profesyonel fotografçıları desteklemek amacıyla düzenlenen "Alaeddin Keykubat Kampüsü'nden En İyi Kareler" konulu 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması sonuçlandı.

14.12.2015 15:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından fotoğrafla ilgilenen amatör ve profesyonel fotografçıları desteklemek amacıyla düzenlenen "Alaeddin Keykubat Kampüsü'nden En İyi Kareler" konulu 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması sonuçlandı.

Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Alaeddin Keykubat Kampüsünü anlatan 235 fotoğraf arasından en iyi 6 fotoğrafı ödüllendirdi.

Selçuk Üniversitesi kampüsünün özellikli ve ayrıcalıklı bir kampüs olduğunu ifade eden Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Selçuk Üniversitesinin kuruluş yılı ile şu anki haline bakıldığında aradaki farkın net bir şekilde görüldüğünü vurguladı.

Gökbel, kampüs alanının ilk zamanlar bozkır görünümünde iken şu anda her alanın yeşillendirildiğini vurgulayarak, "Okulumuz, yeşil alana sahip, yüzölçümü açısından ise Türkiye'nin en büyük kampüslerinden biri ancak kampüsteki öğrenci sayısı bakımından 68 bin 500 öğrencisiyle Türkiye'nin en büyük üniversitesi konumunda" şeklinde konuştu.

Ödüller sahiplerini buldu

Titizlikle incelenen 34 fotoğraf arasından Semih Damburacı'nın çektiği fotoğraf birinciliğe layık görülerek 3 bin lira ile ödüllendirildi. İkinci seçilen Celal Gezici 2 bin lira, üçüncü olan Mehmet Uluyurt ise 1000 lira para ödülü aldı. Fahri Aslan, Seyit Konyalı ile Levent Ateş'in fotoğrafları ise mansiyona değer eser olarak 500 lira ile ödüllendirildi.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleşen törene Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nizamettin Çiftçi, Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Elmas, fotoğraf sanatçıları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması' Sonuçlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement