10 Parmakta 10 Marifet! - Son Dakika
Magazin

10 Parmakta 10 Marifet!

20 Yaşında. 17 Filmi, 5 Albümü Var. Aynı Zamanda Tasarımcı! Üstelik Şimdiden Forbes'in 25 Altı Zenginler Listesinde!

02.06.2007 14:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

20 YAŞINDA. 17 FİLMİ, 5 ALBÜMÜ VAR. AYNI ZAMANDA TASARIMCI! ÜSTELİK ŞİMDİDEN FORBES'İN 25 ALTI ZENGİNLER LİSTESİNDE!

Hilary Duff'un yaşını ve yaptıklarını yan yana koyunca şaşırmamak mümkün değil: Henüz 20 yaşında. Şimdiye kadar 17 filmde oynadı, 5 albüm yayınladı. Hem oyuncu hem şarkıcı. Bununla da yetinmedi, modaya el attı. Kendi adını taşıyan markası için kıyafet, mobilya, mücevher ve kozmetik ürünleri tasarlıyor. Kariyeri boyunca edindiği servetiyle, Forbes 25 yaş altı zenginler listesine girmeyi başardı. Son albümü Dignity, nisan sonu EMI etkiteyle Türkiye'de de yayınlandı.

Tam adıyla Hilary Erhard Duff, inanması güç ama 1987 Eylül doğumlu. Houston Teksaslı genç ailenin ikinci çocuğu. Oyunculuğa ve müziğe yönelmesi, aynı zamanda müzik prodüktörü olan annesi Susan Duff sayesinde olmuş. Ablası Haylie Katherine ile oyunculuk dersleri almışlar, çeşitli lokal tiyatrolarda oyunculuk yapmışlar. Abla Haylie, halen müzikle ilgileniyor, Venus adlı bir grubu var. Anlayacağınız aile sanatla pek haşır neşir.

Anne kızlarını sahneyle anaokulu yaşlarında tanıştırmış. Yine annenin menajerliğinde, sinema kariyerleri için bir süre sonra Kaliforniya'ya taşınmışlar.

Hillary Duff'un başrol oynadığı ilk film 1998 yapımı video filmi Casper Meets Wendy. Duff'ı televizyonla tanıştıran ilk film ise 1999 yapımı The Soul Collector. Bu filmle Young Artist Award ödülü kazanan Duff, 2001'de Disney Channel'de yayınlanmaya başlayan aile komedi şovu Lizzie McGuire ile daha büyük kitlelere ulaştı. Her bölümü 2.3 milyon kişi tarafından izlenen şov, Duff'ın tanınan bir yıldız olmasını sağladı.

Genç yıldız, sinemaya 2002'de Human Nature filmiyle adım attı. Cannes ve Sundance gibi film festivallerinde gösterilen bağımsız film, Hilary'ye farklı bir hayran kitlesi sağladı. Bundan sonra kariyeri sinemada hızlı bir yükselişle sürdü.

Hillary Duff'un kariyerine müziği de eklediği yıl 2002. İlk kez, bir Noel şarkıları derlemesi olan Santa Claus Lane'de şarkılar söyledi. Albüm Billboard Amerika listelerinde ilk 100'e girdi. 2003'te, başrolde oynadığı film The Lizzie McGuire Movie'nin soundtrack'i için de pek çok şarkı seslendiren Hilary, ilk stüdyo albümü Metamorphosis'i 2003'te yayınladı. Amerika ve Kanada listelerinde kısa sürede zirveye kuruldu. Albüm 3.7 milyon satarak Amerika'da o yılın en çok satan albümlerinden oldu. So Yesterday single'ı pek çok ülkede şarkıcı olarak tanınmasını sağladı. Aynı yıl çıktığı dünya turnesiyle büyük ilgi gördü, Britney Spears ve Christina Aguilera'dan daha büyük bir hasılat elde etti.

Kendi adını taşıyan ikinci albümü 2004'te, 17. doğum gününde yayınlandı. Amerika listelerinde 2, Kanada'da 1 numara oldu. Albüm 7 ayda 1.5 milyondan fazla sattı. 2005'te yayınlanan Most Wanted albümü; daha önceki iki albümdeki şarkıların remixleri ve yeni versiyonlarının yanı sıra Hilary'nin The Killers ve Muse grubuna duyduğu hayranlığın, müziğine yansıdığı albümdü. 1.3 milyon satan albümden sonra, önce Madonna'nın prodüktörlüğünü yaptığı Material Girl filminde oynadı, film için şarkı yazdı, sonra da 2007'de yayınlanan son albümü Dignity için hazırlıklara başladı.

EMI etiketiyle yayınlanan son albümü Dignity, Rhett Lawrence ve Richard 'Humpty' Vission'ın prodüktörlüğüyle Hilary Duff'a yeni bir bakış açısı kazandırdı. Bu albümün çok daha elektronik ve dansa yönelik olduğunu söylüyor. İkinci single With Love'la turnayı gözünden vurmayı başardı. Albüm Amerika ve Kanada listelerinde uzun süre ilk 5'te kaldı, Avustralya'da ilk 20'ye, İngiltere'de de ilk 40'a girdi.

Hilary Duff, modaya da el attı. 2004'te kurduğu Stuff by Hilary Duff markası, Amerika, Avustralya, Kanada ve Güney Afrika'da satılıyor. Markası için tasarım da yapıyor. Bünyesine mobilya ve kozmetik ürünleri ile aksesuvar ekledi. 2006'da, With Love adını verdiği kendi parfümünü lanse etti. Aynı yıl köpeğiyle birlikte The Sims 2 oyununda yer aldı. Hatta bu yüzden Paris Hilton ve Jessica Simpson'la birlikte, köpeklerini birer moda aksesuvarı olarak kullandıkları gerekçesiyle hayvanseverlerin tepkisini çekti.

Edindiği servetiyle, Forbes dergisinin yaptığı 25 yaş altı zenginler listesinde yer alıyor.

2006'da ölümle burun buruna geldi. Ekibine aldığı Maksim Miakovsky, 3 Kasım 2006'da Duff'ı öldürmeye çalışmak suçundan tutuklandı. Ruhsal sorunları olan Miakovsky'nin Duff'a saplantı derecesinde aşık olduğu ve Amerika'ya onu elde etmek için geldiği anlaşıldı.

Pek çok yardım kuruluşuyla ortak çalışmalar yaptı. Özellikle hayvan hakları için çalıştı. Katrina kasırgası mağdurlarına 250 bin dolarlık yardım yaptı. 2004 yılında göğüs kanseri araştırmaları için de 23 bin dolarlık bağış yaptı. 2005, 2006 ve 2007 boyunca internette yapılan pek çok güzellik oylamasında birinci oldu. 2007'de Maxim dergisinin yayınladığı Dünyanın En Seksi 100 Kadını listesinde 23. sıradaydı.

Kaynak: Gecce

Son Dakika Magazin 10 Parmakta 10 Marifet! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement