10. Tarihi Yarımada Balık Festivali Başladı - Son Dakika
Güncel

10. Tarihi Yarımada Balık Festivali Başladı

10. Tarihi Yarımada Balık Festivali Başladı

Kumkapı Meydanı'nda kurulan ızgaralarda pişirilen sezonun ilk balıkları, 2 gün boyunca ücretsiz dağıtılacak

07.09.2013 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fatih'te bu yıl 10'uncusu düzenlenen "Tarihi Yarımada Balık Festivali" başladı.

Fatih Belediyesi ile Kumkapı Turistik Restoranları ve Esnafları Dayanışma Derneği (KUMDER) tarafından düzenlenen festivale katılanlar, bando eşliğinde Sultanahmet Meydanı'ndan Kumkapı'ya yürüdü.

Festivalin açılışında konuşan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, ilçelerinin artık festivallerle anıldığını belirterek, bu tür etkinliklerin artarak devam edeceğini söyledi.

Demir, Türkiye'nin özeti olarak tanımladığı Tarihi Yarımada'nın, birçok kültüre ev sahipliği yaptığını ve dünyanın dört bir yanından turistleri ağırladığını bildirdi.

Türkiye'nin ve Tarihi Yarımada'nın üç tarafının denizlerle çevrili olduğunu ve balık sezonunun başladığını hatırlatan Demir, festival kapsamında 17 bin kişiye deniz ürünleri ikram edileceğini belirtti.

Demir, festivalin düzenlenmesindeki katkılarından dolayı KUMDER'e ve bölge esnafına teşekkür etti.

Fatih Kaymakamı Ahmet Ümit de konuşmasında Fatih'in tarih, kültür ve medeniyet özellikleri bakımından apayrı bir yere sahip olduğunu söyledi.

Balığın eski zamanlardan beri insanların temel besinlerinden olduğuna değinen Ümit, üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye'nin deniz ürünleri açısından zengin olduğunu anlattı.

Tarihi Yarımada'nın tanıtılmasında bu tür festivallerin önemli olduğunu belirten Ümit, balık sezonunun bereketli geçmesi temennisinde bulundu.

KUMDER Başkanı Kemal Duranoğlu, Tarihi Yarımada'ya ilgiyi artırmak ve balık tüketimini özendirmek için festival düzenlediklerini söyledi.

Duranoğlu, festival kapsamında binlerce kişiye balık ikram edileceğini ve balığın faydalarının anlatılacağını bildirdi.

Konuşmaların ardından, Demir, Ümit ve Duranoğlu festivale katılan vatandaşlara balık-ekmek ikram etti. Kumkapı Meydanı'nda kurulan ızgaralarda pişirilen sezonun ilk balıkları, 2 gün boyunca ücretsiz dağıtılacak. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 10. Tarihi Yarımada Balık Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement