100. Doğum Yılında Haldun Taner" Sempozyumu - Son Dakika
Kültür Sanat

100. Doğum Yılında Haldun Taner" Sempozyumu

Öykü, tiyatro ve kabare yazarı, öğretim üyesi ve gazeteci Haldun Taner, doğumunun 100. yılında özel bir sempozyumla anılıyor.

17.11.2015 14:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Öykü, tiyatro ve kabare yazarı, öğretim üyesi ve gazeteci Haldun Taner, doğumunun 100. yılında özel bir sempozyumla anılıyor.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı'ndan (İKSV) yapılan açıklamaya göre, Pera Müzesi'nde gerçekleştirilecek sempozyum, İstanbul Tiyatro Festivali, İstanbul Üniversitesi Haldun Taner Tiyatro Uygulama ve Araştırma Merkezi, İstanbul Üniversitesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümü, Pera Müzesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü işbirliğiyle düzenlenecek.

Ünlü ismin edebiyata ve tiyatroya katkılarının ele alınacağı sempozyum, 26-27 Kasım'da yapılacak.

Sempozyum, kuramla sahne arasındaki bağın güçlenmesini önemseyen ve yazılarında tiyatronun bilimsel yanını vurgulayan Taner'in, yapıtlarıyla tiyatroya katkılarını, uluslararası ve disiplinlerarası bir tiyatro buluşmasında değerlendirmeyi hedefliyor.

Tiyatro profesyonellerinin ve sanatçıların katılımıyla yapılacak sempozyumun ikinci gününde, yapımcılığını İstanbul Tiyatro Festivali'nin üstlendiği, yönetmenliğini Selçuk Metin'in yaptığı Haldun Taner belgeseli gösterilecek.

Senaryosu Gülşah Özdemir Koryürek tarafından yazılan, müzikleri Borusan Quartet'e ait olan, ışık tasarımını Kemal Yiğitcan'ın gerçekleştirdiği belgesel, Demet Taner ile Gülriz Sururi, Metin Akpınar, Zeliha Berksoy, Ferhan Şensoy, Halit Ergenç, Tilbe Saran, Levent Üzümcü, Engin Alkan, Yiğit Özşener, Erkan Can gibi ünlü sanatçıların katkılarıyla hazırlandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 100. Doğum Yılında Haldun Taner' Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement