100 yıla kadar yaşayan ve dünya mirası listesindeki Agave Kaktüsü, çiçek açtı - Son Dakika
Güncel

100 yıla kadar yaşayan ve dünya mirası listesindeki Agave Kaktüsü, çiçek açtı

100 yıla kadar yaşayan ve dünya mirası listesindeki Agave Kaktüsü, çiçek açtıOSMANİYE'nin Kadirli ilçesinde 60 ile 100 yıl arasında yaşayan 'agave kaktüsü' çiçek açtı.

11.07.2019 17:25  Güncelleme: 17:29

100 yıla kadar yaşayan ve dünya mirası listesindeki Agave Kaktüsü, çiçek açtı

OSMANİYE'nin Kadirli ilçesinde 60 ile 100 yıl arasında yaşayan 'agave kaktüsü' çiçek açtı. UNESCO tarafından dünya mirası listesine alınan agave kaktüslerinin, ömürleri boyunca bir kez çiçek açtığı belirtildi.

UNESCO dünya mirası listesinde bulunan, 100 yıla kadar yaşayan ve ömürleri boyunca bir kez çiçek açan 'agave' kaktüsü, Kadirli ilçesi Bağ Mahallesi'nde 10 metrelik çiçek açtı. Sabırlık ve yüzyıl bitkisi olarakta bilinen ve Amerika, Meksika, Hindistan ve Akdeniz bölgesinde yetişen bir bitki olan agave kaktüsü, tüm ömrü boyunca bir defa çiçek açmasıyla biliniyor. İri yapraklarında, sadece bir kez açan çiçek için besin biriktiren agave, ilçede ilgi odağı oldu.

İLK KEZ GÖRDÜK

Kadirli İlçe Tarım Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Murat Kuru, yaklaşık 10 metre büyüklüğünde çiçek açan agave kaktüsü ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kuru, Agave kaktüsü tüm yaşamı boyunca iri etli yapraklarında, sadece bir kez açacak çiçek için besin biriktirir. Sapıyla birlikte yaklaşık 10 metre uzunluğundaki çiçeğin ömrü tam olarak bilinememektedir. Hayatı boyunca 1 kez çiçek açan agavenin çiçek açtıktan sonra kuruyarak yaşamı sona erer. Kadirli'de bu agave çiçeği ilk kez görüntülenmiştir. Bizlerde bu çiçeği ilk kez görmüş olduk? dedi.

100 yıla kadar yaşayan ve dünya mirası listesindeki Agave Kaktüsü, çiçek açtı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 100 yıla kadar yaşayan ve dünya mirası listesindeki Agave Kaktüsü, çiçek açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement