11 Yaşındaki Aslı'nın Dramı - Son Dakika
Güncel

11 Yaşındaki Aslı'nın Dramı

11 Yaşındaki Aslı\'nın Dramı

11 yaşındaki Aslı Erdem için süre daralıyor, kısa sürede ameliyat olmazsa bir daha yürüyemeyecek.

29.05.2012 15:02  Güncelleme: 00:15

Adapazarı ilçesinde, küçükken geçirdiği ameliyatın ardından ayak bilekleri gün geçtikçe dikleşen ve kısa sürede ameliyat olmazsa bir daha yürüyemeyecek olan 11 yaşındaki Aslı Erdem, bir an önce ameliyat olup arkadaşlarıyla oynamak istiyor.

Adapazarı ilçesi Camili Mahallesinde oturan Aslı Erdem'in hayatı, iki yaşında sırtındaki bezeden dolayı ameliyat olmasının ardından bir türlü düzelmedi. Ameliyatın ardından yıllar süren bir sağlık arayışının içine giren Aslı Erdem ve ailesi, Türkiye'nin birçok yerindeki hastanelerde tedavi olmak için çaba sarf etti. Son olarak bilekleri gelişşin diye verilen demir ayakkabı, küçük kızın sağlığını daha da bozdu. Aslı, demir ayakkabı kullanmaya başladıktan sonra hızla gelişen kemikleri yüzünden zorlukla yürümeye başladı.

Geçirdiği ameliyatların ve cerrahi müdahalelerin ardından ayak bilekleri gün geçtikçe dikleşen ve bir süre sonra yürüyemeyecek hale gelecek olan küçük Aslı'nın ameliyatı için gereken paranın

8 bin TL olduğu belirtildi. Daha önce bakkal dükkanı işleten ancak dolandırıldığı için ekmek teknesinin kepenklerini kapatmak zorunda kalan baba Şenol Erdem ise çaresiz kaldığını söyledi. Dükkanı olduğu zamanlarda kızını tedavi ettirmeye çalıştığını ve bu uğurda bir servet harcadığını dile getiren acılı baba Erdem, şöyle konuştu: "Ancak, iflas ettikten sonra kızımın tedavisi için gerekli parayı bulmakta zorlanıyorum. Her hafta İstanbul'a kontrole gidiyoruz. Bunu bile zor denkleştiriyoruz. Evimize sadece benim emekli maaşım giriyor. Kızımın bir an önce ameliyat olması gerekiyor yoksa bilekleri daha da dikleşerek ileride müdahale edilemeyecek bir hale gelecek"

İlköğretim 5. sınıf öğrencisi Aslı'yı annesi bazı günler sırtında okula götürüyor. Fedakar anne Emine Erdem, okulda bu özelliğinden dolayı iki yıl üst üste yılın annesi ödülü aldı. O da kızının durumundan büyük üzüntü duyduğunu dile getiriyor ve ameliyatın bir an önce olması gerektiğini aksi takdirde kızının bir daha yürüyememe tehlikesi yaşadığını söyledi.

Rahatsızlığından dolayı günün büyük bir çoğunu dört duvar arasında geçirmek zorunda olan küçük Aslı ise, evinde kendine bir dünya kurmuş. Bol bol kitap okuyan, ev işlerinde annesine yardım eden Aslı, en büyük hobisinin resim çizmek olduğunu anlattı. Yarışmalara resim çizerek giren ve bu alanda kendini geliştirmeye çalışan Aslı, büyüyünce ressam olmak istediğini söyledi.

Aslı Erdem'in zor zamanlarında en büyük destekçilerinden biri de ablası Özlem Erdem. Küçük Aslı'ya derslerinde yardım eden Özlem Erdem,

her şeye rağmen kardeşinin hayata dört elle sarıldığını, onunla gurur duyduklarını söyledi.

İstanbul'da özel bir hastanede ameliyat olması gereken Aslı Erdem'in toplam tedavi masrafının 8 bin TL olduğunu dile getiren baba Şenol Erdem, şöyle konuştu: "Eğer bu ameliyatı kısa süre içerisinde yapmaz isek, kızım bir daha yürüyemeyecek. Şu an parayı bulabilecek durumum yok. Elimde bir malım mülküm olsa satıp, kızımı onunla ameliyat ettireyim ama o da yok. Hayırsever vatandaşlarımızdan yardım bekliyorum. Ne olur kızımın yürümesi için insanlar duyarsız kalmasın" - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 11 Yaşındaki Aslı'nın Dramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement