12'nci Kadir Has Ödülleri Sahiplerini Buluyor! - Son Dakika
Güncel

12'nci Kadir Has Ödülleri Sahiplerini Buluyor!

Kadir Has adına ihdas edilen ve bu yıl 12'ncisi verilecek olan Kadir Has Ödülleri, 22 Mart günü gerçekleştirilecek törenle sahiplerini bulacak.

21.03.2016 09:34

Kadir Has Üniversitesi'nin bu yıl 12'nci kez vereceği Kadir Has Ödülleri'nin bu yılki kazananları Prof. Dr. Mehmet Toner ve Yrd. Doç. Dr. Kıvanç Birsoy'a ödülleri, 22 Mart 2016 Salı günü gerçekleştirilecek törenle veriliyor.

Her yıl özel bir alanda özel kategorilerde verilen ödüller bu yıl "Doğa ve Yaşam Bilimlerinde Gelişmeler" sağlayan çalışmalara "Üstün Başarı Ödülü" ve "Gelecek Vadeden Bilim İnsanı Ödülü" kategorilerinde veriliyor. Bu yıl "Üstün Başarı Ödülü" kanser, nanoteknoloji, doku mühendisliği ve biyokoruma alanlarındaki çığır açan buluşları nedeni ile Prof. Dr. Mehmet Toner'e; "Gelecek Vadeden Bilim İnsanı Ödülü" ise kanser hücrelerinin metabolizması ve besinlerle ilişkisi konusunda yürüttüğü başarılı çalışmaları ile Yrd. Doç. Dr. Kıvanç Birsoy'a verildi.

Kadir Has Üstün Başarı Ödülü geçtiğimiz yıllarda Prof. Dr. Şerif Mardin, Prof. Dr. Turgay Dalkara, Prof. Dr. Daron Acemoğlu gibi konularında dünya çapında başarılı çalışmalara imza atmış Türklere verilmişti.

Başta Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın olmak üzere Değerlendirme Kurulu üyeleri Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman, Mütevelli Heyet Üyeleri Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil ve Prof. Dr. Yücel Yılmaz olmak üzere, Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Berker, Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan ve MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin'in de katılacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 12'nci Kadir Has Ödülleri Sahiplerini Buluyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement