13. Uluslararası İstanbul Mutfak Günlerine Ayvalık Damgası - Son Dakika
Yerel

13. Uluslararası İstanbul Mutfak Günlerine Ayvalık Damgası

13. Uluslararası İstanbul Mutfak Günlerine Ayvalık Damgası

İstanbul Mutfak Günleri kapsamında düzenlenen yemek yarışmasında Ayvalık Cunda Mesleki Teknik Anadolu Lisesi başarısıyla organizasyona adeta damgasını vurdu.

12.02.2015 17:08  Güncelleme: 17:13

Bu yıl 13. sü düzenlenen İstanbul Mutfak Günleri kapsamında düzenlenen yemek yarışmasında Ayvalık Cunda Mesleki Teknik Anadolu Lisesi başarısıyla organizasyona adeta damgasını vurdu.

Türk mutfağını dünyanın bütün mutfak kültürleri ile buluşturmak, Türk aşçıları ile dünyanın önde gelen aşçıları arasında karşılıklı bilgi alışverişini sağlamak amacıyla düzenlenen yaklaşık 30 ülkenin katıldığı uluslararası bir gastronomi yarışması olarak da nitelendirilen İstanbul Uluslar arası Mutfak Günleri, bu yıl 28-31 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Festival kapsamında birçok kategoride yarışmalar yapıldığı gözlenirken, Ayvalığı temsilen Cunda Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yarışmaya 5 öğrenciyle katıldı.

Ayvalıklı öğrencilerin özveri ile çalışmaları birçok okulun arasından sıyrılarak madalyalarla ilçeye dönmeleri büyük bir memnuniyetle karşılandı. Bu kapsamda; Yılın En İyi Meslek Lisesi kategorisinde Murat Bozkurt, Fahri Ateşoğlu ve Ceren Gizep gümüş madalyaya layık görüldü.

Balık kategorisinde; Murat Bozkurt, Fahri Ateşoğlu, Lise düzeyi Makarna Kategorisinde de Furkan Ünal ödüle layık görüldü.

Bu başarının ardından; Okul Müdürü Sadettin Sagit, Okulun Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni Hatice Ağa ve öğrenciler; Murat Bozkurt, Fahri Ateşoğlu, Ceren Gizep, Furkan Ünal ve Ahmet Koyun Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen tarafından makamında kabul edildi.

Erkan Bilen çabalarından dolayı ders öğretmeni Hatice Ağa ve Okul Müdürü Sadettin Sagit'i kutlamayı ihmal etmezken, öğrencilerle de gurur duyduğunu söyledi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 13. Uluslararası İstanbul Mutfak Günlerine Ayvalık Damgası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement