14. yüzyıldan Cumhuriyet'e "Hastalıklar Hastaneler Kurumlar" - Son Dakika
Güncel

14. yüzyıldan Cumhuriyet'e "Hastalıklar Hastaneler Kurumlar"

Prof. Dr. Nuran Yıldırım, serinin ilk kitabı ile 14. yüzyıldan Cumhuriyet'e kadar olan dönemdeki tıbbi gelişmeler doğrultusunda hastalıkları, hastaneleri ve diğer sağlık kurumlarını mercek altına alıyor.

22.07.2014 14:39

El yazması tıp kitapları ile arşiv belgelerini temel alan ve seçilmiş makalelerden oluşan serinin ilkinde, tıbbi gelişmeler ve hastalıklar, hastaneler ve diğer sağlık kurumları hakkında yazılmış yazılar yer alıyor. Toplumsal sağlığa ilişkin olayların ve gelişmelerin yoğun olarak yaşandığı Tanzimat sonrası ve II. Abdülhamid dönemi makalelerde sıklıkla karşımıza çıkarken, genel çerçeve 14. yüzyıldan Cumhuriyet'e uzanıyor.

Cerrahnâmeler tüberkülin, frengi, kolera hastalıkları ve salgınları, karantina uygulamaları, savaşlarda verilen sağlık hizmetleri, askeri ve sivil hastaneler, cüzamhane, tebhirhane gibi başlıkların yer aldığı bu çalışma, sağlık tarihine ve gelişimine ışık tutarak tıp tarihi konusundaki literatürün Türkiye'de henüz yeterli seviyeye ulaşmamış olması nedeniyle, gelecek nesillere ve araştırmacılara çok değerli bilgiler ve belgeler bırakıyor.

472 sayfadan oluşan Hastalıklar Hastaneler Kurumlar 40 TL'den satışa sunuluyor. Kitap aynı zamanda http://www.idefix.com/kitap/hastaliklar-hastaneler-kurumlar-14-yuzyildan-cumhuriyete-nuran-yildirim/tanim.asp?sid=W5JSS3EPB6VH0GMTPZJK adresi üzerinden sipariş edilebiliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 14. yüzyıldan Cumhuriyet'e 'Hastalıklar Hastaneler Kurumlar' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement