15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Mersin'de siyasi parti temsilcileri, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

15.07.2018 10:24

Mersin'de siyasi parti temsilcileri, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, mesajında, 15 Temmuz hain darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın güçlü bir lider olmasının büyük rol oynadığını aktardı.

Güçlü lider önderliğinde halkın demokrasiye sahip çıktığını ifade eden Ercik, şunları kaydetti:

"1960'tan günümüze kadar olan darbelere bakıldığında gerçekten lider olmanın ne kadar büyük bir görev olduğunu gördük. Eğer o gün Cumhurbaşkanımız dik duruşunu sergilememiş olsaydı biz de ona bağlı olarak geri planda kalmış olacaktık. Cumhurbaşkanımızın dik duruşu ile birlikte milletimize güven gelmiş oldu ve halk demokrasiye sahip çıktı. Cumhurbaşkanımız milleti ile beraber meydanlara indi ve milletin huzuruna çıkmış oldu. Böyle bir sürece bakıldığında Kurtuluş Savaşında olduğu gibi liderler güçlü ise savaş kolay kazanılıyor."

"Her türlü darbeye karşı duruşumuz her şartta devam edecektir"

CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay ise, 15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden 2 yıl geçtiğini anımsattı.

Demokrasiye ve milli iradeye yönelik bu hain kalkışma ve arkasındaki FETÖ terör örgütünü lanetlediğini ifade eden Aktay, şunları aktardı:

"Darbe girişimine karşı çıkarken şehit düşen tüm yurttaşlarımızı rahmetle anıyoruz. Tıpkı 15 Temmuz gecesi gibi bugün de halk egemenliğine ve Türkiye'nin demokratik birikimine sahip çıkmaya kararlıyız. Darbe girişimine karşı milletimiz ve gazi meclisimiz ortak bir direniş sergileyerek, bu girişimi boşa çıkarttı. Tavrını demokrasiden, millet egemenliğinden yana koydu. Askeri ya da sivil her türlü darbeye karşı duruşumuz her şartta devam edecektir."

"Hoca görünümlü voyvoda yüce Türk milletinin imanı ile karşılaştı"

MHP Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli de, Türk milletini bölmek, parçalamak ve yok etmek isteyenlere, yine Türk milletinin geçit vermediğini aktardı.

Türk milletinin varoluşundan itibaren her türlü hain oyunlara galip geldiğini ifade eden Gölgeli, şöyle devam etti:

"15 Temmuz gecesi Türk milletine kurşun yağdıran, Türk devletine kin kusan hoca görünümlü papazın çakallarının unuttukları bir şey vardı. Bu millet geçmişte mitralyözlerin üzerine yalın kılıç yürümüştü. Dünya ordularına mağlubiyeti tattırmıştı. Savaş uçaklarımızın, tanklarımızın, silahlarımızın milletimize karşı kullanıldığı o gece; okyanus ötesinden emirler yağdıran hoca görünümlü voyvoda yüce Türk milletinin imanı ile karşılaştı. Bükülmez bileği, sarsılmaz iradesi karşısında şaşkına döndü. Böl, parçala ve yok et hayali kuran bu soysuzlar; tekbir nidaları ile cennet bahçesine girercesine şehadete yürümeyi göze alan milyonlar karşısında ezildi, mağlup oldu. Bu milletin karşısında diz çöktü, parçalandı."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement