15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, 15 Temmuz'da tankların önünde bütün milletin durduğunu belirtti.

15.07.2019 12:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, 15 Temmuz'da tankların önünde bütün milletin durduğunu belirtti.

Özkaya, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, 15 Temmuz gecesi gerçekten Türk milletinin tarihte yaşadığı en büyük ihanet günlerinden birisi olduğunu söyledi.

Özkaya, şunları kaydetti:

"O gün saat 21.50 civarında Çukurambar'da arkadaşlarımızla beraber otururken sosyal medyadaki hareketliliği gördük ve biraz sonrada uçakların uçmasıyla bunun bir darbe teşebbüsü olduğu kanaati hasıl oldu ve hızlı bir şekilde AK Parti Genel Merkezdeki polis arkadaşlarımızı uyardık. Sonra Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, arkasından MİT Müsteşarlığı önü orada yürürken çatışma sesleri geldiğini söylemişlerdi. Oraya gittik, orada AK Parti İl Başkanlığı sonra Meclis Başkanımızla konuştuk."

Meclisin Çankaya kapısına geldiklerini ifade eden Özkaya, şöyle konuştu:

"Genelkurmay'da silahlı çatışma başlamıştı. Gene Çankaya kapısında otobüsler yolu kesmiş, içeriye giriş çıkışlar yoktu. Henüz daha Meclis Başkanımız da gelmiş Çankaya Köşkü'ne doğru görüşmeler yapmak üzere çıkmıştı. Oradan da döndük ve tekrar AK Parti Genel Merkezine Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gittik. Sabaha kadar oradaydık. Şu gördüğünüz 20 milimlik top mermisi Cumhurbaşkanlığı Külliyesine tam Orman ve Su İşleri Bakanlığı önüne üst geçitte geldiğimizde üzerimize bunlar atılmaya başlamıştı ve yanımızdaki insanları bununla vuruldular, yaralandılar, şehit oldular. O meşhur caddenin tarandığı bu top mermileriyle helikopterden yapıldı. Sonra tanklar geldi. Tankların önünde bütün milletle beraber durduk. Tankların üstündeki bir üsteğmen olduğunu sonradan öğrendiğimiz kişiyi oradan vatandaşlarımız almıştı, polislere teslim ettik. Daha sonra askeri araçlar geldi. Çok sayıda askerler vatandaşımızla birlikte onların hepsini ilk defa Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde askerleri gözaltına aldık. Polislere teslim ettik."

Özkaya, sabaha kadar ara ara sürekli bir şekilde helikopterlerle, uçaklarla ara ara tarama ve sürekli de korku yaratma şeklinde sürecin devam ettiğini kaydetti.

-"Ben dört tane temel sebep görüyorum"

Sabah namazından sonra da ortalığın aydınlanmaya doğru olduğu bir saatte Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önüne o meşhur bombaların uçaklardan atıldığını vurgulayan Özkaya, "Birçok insanımız orada şehit oldu. Tabii şimdi dönüp geriye baktığınızda bu nasıl oldu? FETÖ terör örgütü neden bu darbeye teşebbüsünde bulundu. Buradan geriye döndüğümüzde ben dört tane temel sebep görüyorum. Birincisi o tarihte Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Cumhuriyet Savcısı Serdar Coşkun'un 'baş yüceler' diye bilinen yargı camiasında ana iddianamesini sunmuştu ve iddianame kabul edilmişti, 72 sanık hakkında. Orada şunu söylüyordu FETÖ Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde ciddi bir yapılanma yapmıştır." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement