15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

AMMAN/ Türkiye'nin Amman ve Rabat Büyükelçiliklerinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü için anma töreni düzenlendi.

15.07.2017 17:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AMMAN/ Türkiye'nin Amman ve Rabat Büyükelçiliklerinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü için anma töreni düzenlendi.

Türkiye'nin Amman Büyükelçisi Murat Karagöz'ün konutunda düzenlenen anma törenine Amman'da yaşayan Türk vatandaşları ve Türk kurumlarının temsilcilerinin yanı sıra Ürdün üniversitelerindeki Türk öğrenciler ve öğretim görevlilerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 300 kişi katıldı.

Kuran'ı Kerim tilavetiyle başlayan anma töreni, bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Büyükelçi Karagöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Biz, bugün, geçen yıl ülkede yaşanan darbe girişiminde aramızdan ayrılan şehitlerimizi anmak için buradayız." dedi.

"Türk halkının bir tarih yazdığını, darbe girişiminin Türkiye'yi ortadan kaldırmayı hedeflediğini kaydeden Karagöz, "Dost halkların kalpleri, bu sıkıntının atlatılması için Türkiye ve halkıyla beraberdi. Ürdünlü dostlarım beni gördüklerinde bana o geceki duygularını aktarıyor ve olayları sabahın erken saatlerine kadar takip ettiklerini söylüyorlar. O karanlık geceyi hiç unutmayacağız. Türkiye benzer girişimlere maruz kaldı ama bu girişim en kötüsü." diye konuştu.

Türkiye'nin Rabat Büyükelçiliğinde düzenlenen anma törenine ise Rabat Büyükelçisi Ethem Barkan Öz'ün yanı sıra büyükelçilik çalışanları ve Rabat Yunus Emre Enstitüsü çalışanları katıldı.

Törende konuşan Büyükelçi Öz, darbe girişimi esnasında hayatını kaybedenleri selamlayarak, bugünün Türkiye için canlarını feda eden şehitleri anma günü olduğunu dile getirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement