15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

HARTUM/ Sudan ve ABD'de, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

16.07.2017 23:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HARTUM/ Sudan ve ABD'de, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Sudan'ın başkenti Hartum'da, Sudan- Türkiye Dostluk Derneği ve TİKA Hartum Koordinatörlüğünce 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Anma Günü nedeniyle etkinlik gerçekleştirildi.

Etkinliğe, Sudanlı araştırmacı yazar Dr. Fatih Ali Hasaney, Pakistan Fahri Konsolosu Alem Adil Sheikh ve çok sayıda protokol ile vatandaşlar katıldı.

Türkiye ve Sudan bayraklarının dağıtıldığı program, 15 Temmuz şehitleri için Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Sudan eski devlet bakanlarından Parlamento Üyesi Dr. Abdullah Muhammed Seyyid, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'un İslam aleminin unutamayacağı bir gün olduğunu belirterek, şunları ifade etti:

"Çünkü mesele sadece Türkiye değildi. O tankların önüne yatan Türkler, Müslümanlara örnek oldular. Recep Tayyip Erdoğan'ın emriyle sokağa çıktılar, direniş gösterdiler. Sudanlılar olarak görüyoruz ki, Türkiye milleti sayın Erdoğan'ı çok seviyor. Aynı bizim sevdiğimiz gibi."

Sudan Dışişleri Bakanlığı Avrupa Koordinatörü Yusuf El-Kordofani de Sudan halkının her zaman Türklerin yanında olduğunu söyleyerek, şunları kaydetti:

"Sudanlılar olarak bizler de o karanlık geceyi dışarıda geçirdik. Hartum'da Türk kardeşlerimizin organize ettiği programlara katıldık. Sudan Devleti ve halkının her zaman sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında durduğunu biliyorsunuz. Cumhurbaşkanımız Ömer El Beşir, darbe kalkışması olduğu anlaşılınca sayın Erdoğan'ı bizzat aramış, desteklerini iletmiştir. Amacımız bu dostluğu ilelebet sürdürmektir."

Türkiye Hartum Büyükelçisi Cemalettin Aydın da dış mihrakların Türkiye'nin önünü kesmek istediklerine işaret ederek, "15 Temmuz gününde Türkiye'de bir kaos ortamı oluşturmaya çalıştılar. Onlar bir hesap yaptı fakat Allah, onların kötü emellerine izin vermedi. Şanlı Türk ordusunun içinde örgütlenen işgal şebekesi, milletin silahını millete çevirdi. Lakin Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğindeki halkımız o teröristlere geçit vermedi." diye konuştu.

ABD

Türkiye'nin Boston Başkonsolosluğunca Harvard Üniversitesinde gerçekleştirilen Milli Birlik ve Demokrasi Anma Günü etkinliğinde, darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitler anıldı.

ABD'de yaşayan Türkler kadar Ahıskalı Türklerin de ilgi gösterdiği programa Massachusetts eyaleti ve Boston Belediyesinden üst düzey yetkiler de katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende 15 Temmuz şehitleri için Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı.

Boston Başkonsolosu Ömür Budak, burada yaptığı konuşmada, "Milletimizin ölümcül silahlara, bayrağından ve imanından başka bir şeyi olmadan böyle karşı koyabilmesi kahramanlık hikayesidir." sözlerine yer verdi.

Bu hikayenin Türk milletinin özgürlüğüne, demokrasisine ve bağımsızlığına ne kadar düşkün olduğunu dosta ve düşmana bir kez daha gösterdiğini vurgulayan Budak, ABD'deki Türklerin 15 Temmuz destanını ve FETÖ gerçeğini Amerikalılara daha fazla anlatmaları gerektiğini vurguladı.

Bahçeşehir Üniversitesi Amerika Çalışmaları Merkezi Başkanı Burak Küntay'ın da bir konuşma yaptığı törende, Anadolu Ajansının 15 Temmuz fotoğraf sergisi de katılımcıların beğenisine sunuldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement