18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 102. Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 102. Yıl Dönümü

Gaziantep'in ilçelerinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 102. yıl dönümü nedeniyle anma programları düzenlendi.

18.03.2017 17:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'in ilçelerinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 102. yıl dönümü nedeniyle anma programları düzenlendi.

İslahiye Demokrasi Meydanı'nda yapılan törende, İslahiye Kaymakamı Ramazan Yıldırım, 106. Topçu Alayı Komutanı Topçu Albay Metin Aydın ve İslahiye Belediyesi Başkan Vekili İzzet Aytekin ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İslahiye Şube Başkanı İsmail Macit, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından 106. Topçu Alay Komutanlığı'nda görevli· Binbaşı Gökhan Mirza yaptığı konuşmada, Çanakkale'nin geçilmeyeceğinin, Türk milletinin yenilmeyeceğini belirterek tüm şehitleri rahmetle andı.

Şehitlik ziyaretinin ardından devam edilen tören programına İslahiye Belediyesi konferans salonunda devam edildi.

Burada İslahiye Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından hazırlanan programa Kuran tilaveti ardından yapılan dua sürdü.

Okul korosunun seslendirdiği Çanakkale türkülerinin ardından program sona erdi.

Yavuzeli ilçesindeki tören

Yavuzeli İlçesindeki tören ise Hacı Hasan Alaparmak Camisinde başladı.

Sabah namazının ardından Çanakkale şehitleri için dua edilerek, mevlit okundu.

Sabah Namazı düzenlenen programa katılan vatandaşlara, Çanakkale savaşında askerlere verilen kırık buğday çorbası ikram edildi.

İlçe Müftüsü Abdullah Yıldırım burada yaptığı konuşmada, Çanakkale'de 102 yıl önce tarih yazıldığını belirterek, şöyle konuştu:

"Onlar çok genç yaşta savaşa gittiler, bir daha geri dönmediler. Bu vatan için canlarını feda ettiler. Bizler de onun için bu Sabah uykumuzu keserek üzerimize farz olan sabah namazını kılarak aziz şehitlerimizin ruhları için kısa da olsa bir program gerçekleştirdik.

Türkiye'nin birçok yerinden vatan savunması için gelen kahramanların büyük bir iman ve kardeşlik örneği sergilediler. Bu şanlı tarihin unutulmaması ve üzerinde yaşadığımız vatan toprağımız dünyada bedeli ödenen en önemli toprak parçalarından biridir."

Araban ilçesi

18 Mart Çanakkale Şehitleri etkinlikleri Araban İlçesinde ise yağmurlu havaya rağmen yapıldı.

Araban Kaymakamı Emin Bağlı ve Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir'in Hükümet Konağı Bahçesindeki Atatürk Anıtı'na çelenk koymasıyla başlayan program, saygı duruşu ve istiklal Marşı'nın okunmasıyla son buldu.

Programda Araban Kaymakamı Emin Bağlı, Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, Arabanlı Şehit aileleri, Araban İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Taşkın Kılıç, Araban İlçe Emniyet Amir Vekili Abdülkadir Akpınar, AK Parti Araban İlçe Başkanı Kamil Murat Kasney ve kamu kurumlarının müdürleri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 102. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement