18 Mayıs Müzeler Günü - Son Dakika
Güncel

18 Mayıs Müzeler Günü

Akşehir'de 18 Mayıs Müzeler Günü kutlandı.

18.05.2017 16:58

Akşehir'de 18 Mayıs Müzeler Günü kutlandı.

Nasreddin Hoca Arkeoloji ve Etnografya Müzesi önünde gerçekleştirilen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Akşehir Müze Müdürü Ömer Faruk Türkan, yaptığı konuşmada, Müzeler Günü'nün kutlanma amacının yeryüzündeki eserlerin neredeyse yarıya yakın bir kısmına sahip Anadolu'daki kültür varlıklarını korumak, gelecek kuşaklara aktarabilmek için gerekli çalışmaları yapmak olduğunu belirtti.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya da müzelerin önemli bir kültürel miras olduğuna dikkat çekti.

Müzelerin geçmiş ve geleceği buluşturan en önemli kültürel miraslar olduğunu ifade eden Akkaya, şunları kaydetti:

" Bizler öyle bir güzel şehirde yaşıyoruz ki, tarihi ve tabiat varlıkları anlamında güzel zenginliklerimiz var, turizm potansiyelimiz var. Akşehir'imizde turizm potansiyeli anlamında şu anda üzerinde bulunduğumuz Ulu Cami Sokak'ta bulunan tarihi Akşehir Evlerimiz, yine Arastamız, müzelerimiz ve Selçuklu dönemine ait 154 adet tescilli eserimiz gibi bir çok değerimiz vardır. Akşehir Belediyesi olarak biz de turizm potansiyelini artırmak anlamında Akşehir'imize gelen turistleri artırmak, ekonomik katkı sağlamak, Akşehir'imizin bu güzelliklerini, bu potansiyelini ulusal ve uluslararası bazda paylaşmak anlamında güzel çalışmalar yürütüyoruz."

Akşehir Kaymakamı Mehmet Türk de Akşehir'in gerçekten bir tarih kenti ve tarih ilçesi olduğunu ifade ederek, " Özellikle eski Akşehir'de dolaştığınız zaman adeta tarihi derinliklere yolculuk yapıyor hissine kapılıyorsunuz. Şehrimizde üç tane müzemiz var. Nasreddin Hoca Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, Batı Cephesi Karargahı Müzesi ve Taş Medrese Müzesi. Bir ilçede 3 tane müze olan Türkiye'de başka bir ilçe olduğunu zannetmiyorum. Bizim için bu çok büyük bir kazanım." dedi.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu.

Selçuklu Anadolu Lisesince hazırlanan "Akşehir'deki Selçuklu Eserleri" Fotoğraf Sergisi ile Sümeyye Büşra Şen'in "Mandala Çalışmaları" sergisi açılarak gezildi.

Etkinliğe, Akşehir Kaymakamı Mehmet Türk, Garnizon Komutanı Albay Orkun Turaçlı, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, STK ve Siyasi Parti temsilcileri, kurum müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 18 Mayıs Müzeler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement