19 Ekim Muhtarlar Günü - Son Dakika
Güncel

19 Ekim Muhtarlar Günü

Tokat'ın Turhal, Yeşilyurt ve Erbaa ilçelerinde, 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlandı.

19.10.2017 18:00

Tokat'ın Turhal, Yeşilyurt ve Erbaa ilçelerinde, 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlandı.

Turhal Köy ve Mahalle Muhtarları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Murat Ateş ve beraberindekiler, Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sundu, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okudu.

Törende konuşan Ateş, 19 Ekim'i Muhtarlar Günü ilan ederek kendilerinin böyle bir günde hatırlanılmasını sağlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederek, "Muhtarlar demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan seçme ve seçilme hakkı ile insanlarımızın huzur ve barış içinde yaşamasının en büyük teminatı olmuştur. Vatandaşlarımızın oylarıyla seçilen biz muhtarlar, Cumhuriyet tarihi boyunca köylerimizin ve mahallelerimizin en önemli temsilcisi olarak son derece önemli bir makamda buulunmaktayız." diye konuştu.

Turhal Köy ve Mahalle Muhtarları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret eden Turhal Kaymakam Vekili Adnan Tezcan, muhtarlarla bir süre sohbet ederek 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutladı.

Törene, Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yıldız, Turhal İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Muammer Gürçay, köy ve mahalle muhtarları ile vatandaşlar katıldı.

Yeşilyurt

Tören, Yeşilyurt Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına muhtarlık çelengi sunulmasıyla başladı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Törene, Yeşilyurt Kaymakam Vekili Recep Koşal, Yeşilyurt Belediye Başkanı Kazım Misafir, protokol üyeleri ve ilçe genelindeki 22 köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Yeşilyurt Yüzüncü Yıl Mahallesi Muhtarı Hüsamettin Altuntaş, "Kutladığımız bu muhtarlar gününü bizlere armağan eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beye şahsım ve sizler adına şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Erbaa

Özel bir işletmede düzenlenen programa, Erbaa Kaymakamı Bülent Karacan, Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Emre Çelebi, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

Programda konuşan Kaymakam Karacan, muhtarların gününü kutlayarak, "İnşallah siz değerli muhtarlarımız ile kaymakamlık olarak nice başarılı projelere imza atacağız." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 19 Ekim Muhtarlar Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement