19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika
Güncel

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

Uşak Valisi Funda Kocabıyık ve Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

19.05.2019 13:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uşak Valisi Funda Kocabıyık ve Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Vali Kocabıyık mesajında, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 100. yılının yaşamanın mutluluğu, coşkusu ve heyecanı içerisinde olduğunu belirtti.

Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'a çıkışı ile bağımsızlık meşalesinin yakıldığını, akabinde yapılan kongrelerle bütün yurtta milli birlik ve beraberlik sağlanarak büyük bir azim ve kararlılıkla milli mücadelenin zafer ile taçlandırıldığını belirten Kocabıyık, şunları kaydetti:

"Aynı inanç ve hedef doğrultusunda yekvücut olup hürriyetimize kast edenlere karşı birlik ve beraberlik ruhuyla başlatılan İstiklal Harbi'mizle, bütün dünyaya binlerce yıldır Türk yurdu olan bu güzel vatanın ilelebet Türk yurdu kalacağı bir kez daha ilan edilmiştir. İstiklal uğrunda her türlü zorluğun, çaresizliğin, yokluğun üstesinden gelmek kolay olmamış ve bu uğurda büyük emekler verilmiştir.

Bugünün, gençlerimize bayram olarak armağan edilmesi de gençlerimize verilen önemin ve değerin bir göstergesidir. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin her alanda ülkemizin gelişip kalkınması için büyük sorumluluk taşıdıklarını ve bu sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirebilmek için ihtiyaçları olan en önemli şeyin çalışmak olduğunu belirtmek isterim. İlgi ve yetenekleri doğrultusunda gençlerimizin kendini yetiştirmesi, ülkemiz ve milletimiz için feraset sahibi bir vatandaş olarak emanetlerini en iyi yerlerde başarı ile temsil etmeleri bizlerin en büyük arzusudur."

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın ise 19 Mayıs'ın tarihe vurulan bir mühür olduğunu belirtti.

Atatürk'ün gençlere olan güveni nedeniyle bu günü gençlere armağan ettiğine dikkati çeken Çakın mesajında şunları ifade etti:

"Kahramanlıklarıyla ve cefakarlıklarıyla dünyaya nam salmış Türk milletinin kendi kaderinde ve ülke yönetiminde yegane söz sahibi olmasının miladı olan 19 Mayıs 1919, bu ülkeye vurulmak istenen esaret zincirinin kırıldığı gündür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde bir milletin vatan müdafaasına başladığı bu kutlu gün, ülkemizin ve milletimizin bağımsızlığının mührü olarak tarihimizin altın sayfalarında yerini almış ama hiçbir zaman tarih olmamıştır. 100 yıldır aynı coşkuyla kutladığımız bu mukaddes günün önemini en iyi şekilde kavrayan ve ülkemizin yükselmesinde, muasır medeniyetler seviyesine çıkma hedefinde kilit rol oynayacak olan, çalışan, üreten, ülke ideallerini her şeyin önüne koyan gençlerimize inancımız her zaman tamdır."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement