19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika
Yerel

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk\'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

Gümüşhane Valisi Mayda, kutlama mesajı yayımladı.

19.05.2014 13:20

Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Vali Mayda, mesajında 19 Mayıs 1919'un Türk milletinin var oluş destanının yazılmaya başlandığı tarih olduğunu belirterek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 1919'da Samsun'dan yaktığı bağımsızlık ateşinin, milletin cesaret ve özgüveni ile birleşerek Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu müjdelediğini ifade etti.

19 Mayıs tarihinin Türkiye Cumhuriyeti tarihinin dönüm noktalarından birisi olduğunu söyleyen Mayda, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"19 Mayıs, birlik ve beraberliğimizin, azim ve kararlılığımızın, cesaret ve kahramanlığımızın, istiklal ve istikbal arzumuzun simgelendiği Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki dönüm noktalarından biridir. Bugünün gençlik ve spor bayramı olarak kutlanması ülkemizin geleceği olan gençlerimizle bütünleşmemiz ve onlarla aynı coşkuyu paylaşarak geleceğe daha umutla bakmamızı da sağlamaktadır. 19 Mayıs ile başlayan milli mücadele ruhunu 21. yüzyıl misyonuyla birleştirmek için bu önemli günü gençliğimize emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal savaşımızın şehitlerini, gazilerini rahmet ve minnetle yad ediyoruz." - Gümüşhane

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement