"2. Sezai Karakoç Sempozyumu" - Son Dakika
Yerel

"2. Sezai Karakoç Sempozyumu"

"2. Sezai Karakoç Sempozyumu"

Ergani ilçesinde düzenlenen "2.Sezai Karakoç Sempozyumu" sona erdi.

16.05.2013 21:05

Ergani ilçesinde düzenlenen "2. Sezai Karakoç Sempozyumu" sona erdi.

Dicle Üniversitesi (DÜ) ve Ergani Kaymakamlığı'nca Ergani Anadolu Öğretmen Lisesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen "2. Sezai Karakoç Sempozyumu"nda konuşan Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, şair ve yazar Sezai Karakoç'u, babasının arkadaşı olması nedeniyle yakından tanıdığını söyledi.

Karakoç'un, şairliği kadar yazarlık yönünün de çok önemli olduğunu vurgulayan Omay, "Karakoç'un yazılarında, Fransız düşünür ve yazar Albert Camus ile ilgili çok yorum bulunuyor. Sezai Karakoç, sadece şiirleriyle değil, yazılarıyla da insanın önüne medeniyetler yumağı açıyor" dedi.

Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan ise Sezai Karakoç'un yazılarında sosyal ve ekonomik hayata ilişkin çok önemli değerlendirmelerde bulunduğunu ifade ederek, "Karakoç, bütün sosyal ve ahlak anlayışıyla ile ele alınırsa yorumlanabilir" ifadesini kullandı

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan da 19. yüzyılda yanlış Türk modernleşmesi sonucu Türk şiirinin değişik politikalardan etkilendiğini ifade ederek, "Türk şiiri o dönem önce Fransız politikasından, ardından ulusçu, milliyetçi ve sosyalist akımdan etkilenerek, değişik coğrafyalarda kendisine baba arayan adeta yetim bir sanata benzer. Bu açıdan Karakoç, raydan çıkan Türk şiir politikasını yeniden kendi yoluna döndüren bir şair olarak, Türk edebiyatında çok derin izler bırakmıştır" diye konuştu.

Sempozyumun ardından davetliler Çayönü arkeolojik yerleşimini ve Hilar mağaralarını gezdi. - DİYARBAKIR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel '2. Sezai Karakoç Sempozyumu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement