2 Temmuz Anma Programına Soruşturma - Son Dakika
Güncel

2 Temmuz Anma Programına Soruşturma

Sivas Olayları'nın 18'inci yıldönümünde anma programı yapılmasına yasak getirmesine rağmen, buna uyulmaması nedeni ile etkinliği tertipleyenler hakkında yasal işlem başlatıldı.

06.07.2011 12:40

Sivas Olayları'nın 18'inci yıldönümünde Valiliğin eski otel binası önünde anma programı yapılmasına yasak getirmesine rağmen, buna uyulmaması nedeni ile etkinliği tertipleyenler hakkında yasal işlem başlatıldı.

2 Temmuz 1993 tarihinde Pir Sultan Abdal kültür etkinliklerine gelen grubun konakladığı otelin ateşe verilmesi sonucu 33 aydın, 2 otel görevlisi ve 2 gösterici olmak üzere 37 kişinin öldüğü olayların 18'inci yıldönümü anma programı ile ilgili Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldı.

Sivas Valisi Ali Kolat'ın, kamulaştırıldıktan sonra Özel İdare Bilim ve Kültür Merkezi olarak belirlenen bina önünde toplanıp anma ve basın açıklaması yapılamayacağı yasağına uyulmaması nedeniyle tertip komitesi üyeleri hakkında yasal işlem başlatıldığı bildirildi.

Soruşturmaya gerekçe olarak Alevi dernekleri, bazı siyasi partiler ve sendikaların içinde yer aldığı Sivas Demokrasi Platformu tarafından organize edilen anma etkinliğinin 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamında kamu binası önünde, Valilik tarafından yasaklanan bir alanda yapılması gösterildi.

Anma etkinliğini tertipleyen Demokrasi Platformu başkanı ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Temsilcisi Hidayet Yıldırım, komite üyeleri Hacı Bektaş Veli Derneği Şube Cahit Albayrak, Alevi Kültür Derneği Yöneticisi Niyazi Erden, Eğitim- Sen Şube Başkanı İbrahim Erdoğan, ÖDP İl Başkanı Muzaffer Deniz, EMEP İl Başkanı Cevat Aktaş ve CHP İl yöneticisi Hüseyin Erol hakkında cuma günü savcılığa suç duyurusunda bulunulacağı öğrenildi.

Emniyet Müdürlüğü'ne davet edilen bu kişilerin ifadelerine başvuruldu. Demokrasi Platformu üyeleri ifadelerinde anma etkinliğinden dolayı yürüyüş yapaldığını ve bunun Anayasal bir hak olduğunu ifade etti.

Tertip komitesi üyeleri hakkında 1. 5 yıldan 3 yıla kadar hapis istemi ve 15 bin ile 30 bin liraya kadar ağır para cezasıyla yargılanmalarının talep edileceği öğrenildi. - Sivas

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 2 Temmuz Anma Programına Soruşturma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement