2. Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi - Son Dakika
Güncel

2. Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi

Afrika Birliği Komisyonu Başkan Yardımcısı Mwencha: "Afrika'nın BMGK'de daimi koltuk kazanması için Türkiye'nin desteğini sabırsızlıkla bekliyoruz"

20.11.2014 18:48

Afrika Birliği Komisyonu Başkan Yardımcısı Erastus Mwencha, Türkiye'den, Afrika'nın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde daimi koltuk kazanması için destek vermesini istedi.

Zirvenin dışişleri bakanları oturumu öncesi AA muhabirine açıklama yapan  Mwencha, "Bir taraftan uluslararası kuruluşlar, diğer taraftan da Afrika Birliği ile adil bir ortaklık gerçekleştirmek amacıyla, Türkiye'nin Avrupa-Asya ilişkilerini kullanarak Afrika'nın BM Güvenlik Konseyi'nde daimi koltuk kazanması için desteğini sabırsızlıkla bekliyoruz" dedi.

Türkiye'nin, özellikle Afrika ülkelerine yönelik güvenlik ve istikrarın sağlanması için verdiği destekten övgüyle bahseden Mwencha, Türkiye-Afrika Birliği ilişkilerinin gelişmesinden memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Türkiye-Afrika arasında gelişmiş aynı zamanda kaliteli bir ortaklık bulunması gerektiğini dile getiren Mwencha, Türkiye'nin gelişmiş olduğu birçok sektörde Afrika ile tecrübelerini paylaşabileceğini vurguladı. - Ekvator Ginesi

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 2. Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement