20 Kasım Çocuk Hakları Günü - Son Dakika
Yerel

20 Kasım Çocuk Hakları Günü

Kocaeli Valisi Ercan Topaca, "Çocuklarıyla ilgilenen, onların eğitimine önem veren toplumlar, her zaman başarılı olmuştur" dedi.

20.11.2012 13:00  Güncelleme: 12:56

Kocaeli Valisi Ercan Topaca, "Çocuklarıyla ilgilenen, onların eğitimine önem veren toplumlar, her zaman başarılı olmuştur" dedi.

20 Kasım Çocuk Hakları Günü dolayısıyla Kocaeli Baro Başkanı Tamer Solakoğlu ile Levent Kırca - Oya Başar İlkokulu 1. sınıf öğrencileri, bu güne dikkat çekmek için "Ben çocuğum, düşüncelerimi açıklayabilmeliyim", "Ben çocuğum düşüncelerime saygı duyulmalı" yazılı tişörtlerle Kocaeli Valisi Ercan Topaca'yı makamında ziyaret etti.

Vali Topaca, burada yaptığı konuşmada, insanların kendi çocukları için düşündüklerini toplumdaki diğer çocuklar için de düşünmesi gerektiğini belirterek, çocukların da toplumun sorumluluklarını üstlenecek kişiler olarak görülmesi gerektiğini söyledi.

Çocukların ayrım yapılmadan en temel haklara sahip olduğunu ifade eden Topaca, onların bulundukları yaş itibariyle ilgi ve sevgiye ihtiyacının olduğunu kaydetti.

Topaca, çocuklara karşı olan görevlerin yapılmasının toplumun her kesiminin görevi olduğunu vurgulayarak, çocukların insanların sahip oldukları en büyük kaynaklardan biri olduğunu dile getirdi.

Geleceğin teminatı olan çocuklara çok önem verilmesi gerektiğini belirten Topaca, "Çocuklarıyla ilgilenen, onların eğitimine önem veren toplumlar, her zaman başarılı olmuştur. Gelişmiş ülkelerin hepsinde iyi bir eğitim vardır. Bir toplumu sağlam temeller üzerine inşa etmek istiyorsanız, yeni nesli en güzel şekilde eğitmelisiniz. Bu evrensel bir gerçektir. Ülkemizde de buna inanıyoruz bu doğrultuda da çocukların geleceğe hazırlanmasına özel önem veriyoruz" diye konuştu.

Solakoğlu da kendilerinin baro çocuk hakları komisyonuyla birlikte onları eğitmek için çalışmalar yaptıklarını belirterek, bu yıl çocuk haklarıyla ilgili tişörtler yaptırarak bu konuya dikkat çekmek istediklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından Vali Topaca, çocuklara hediye verdi.

Muhabir: Kadir Yıldız

Yayıncı: Murat Paksoy - KOCAELİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 20 Kasım Çocuk Hakları Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement